Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

13. kolovoz 2020.

Najave

Sarajevo, 20. listopad 2019.

Svjetski dan misija (Misijska nedjelja)

Priopćenje Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine u prigodi Svjetskog dana misija koji se obilježava u pretposljednju nedjelju misijskog mjeseca listopada

U nedjelju, 20. listopada 2019. obilježava se Svjetski dan misija i Misijska nedjelja. Ovaj Svjetski dan misija ima posebnu težinu i značenje jer se događa u Izvanrednom misijskom mjesecu listopadu 2019. i Misijskoj godini koju su proglasili za cijelu Bosnu i Hercegovinu biskupi BK BiH. Za ovu posebnu prigodu Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine i Hrvatske pripremili su animacijske materijale: prigodnu knjižicu, plakat i popratni dopis. Sve materijale već smo proslijedili župama, vjeroučiteljima i važnijim ustanovama u BiH, kako bi im pomogli što kvalitetnije obilježiti ovaj Izvanredni misijski mjesec i pripremiti se za Svjetski dan misija.

Ovih dana poslali smo također svim župama, redovničkim i drugim ustanovama ponudu misijskih kalendara, naljepnica za blagoslov obitelji, različitih suvenira, devocionalija i tiskovina koje ima Misijska središnjica. Svi ovi materijali mogu pomoći u odgoju vjere i misijske svijesti.

Osjećaj za misije i širenje Radosne vijesti sastavni je dio naše vjere a evangelizacija i reevangelizacija, posebno u naše vrijeme, moraju koračati zajedno. Sveti papa Ivan Pavao II., koji je posebno govorio o potrebi nove evangelizacije, upozorava da nema dobre evangelizacije bez ponovne evangelizacije naroda koji su se udaljili od svojih kršćanskih korijena. Ovaj Izvanredni misijski mjesec i Misijska godina poziv su svima nama ispitati svoju vjeru te vidjeti temelji li se na osobi Isusa Krista raspetoga i uskrsloga koji želi da se svi ljudi po njemu spase. Izgradnja te vjere daje da u nama rasta i misijska svijest. Svjedoci smo da je katolička Crkva u progonu, da se događaju svakodnevna protjerivanja, prisile, mučenja i mučeničke smrti. Što Crkva u pojedinim dijelovima više trpi, to joj je naša duhovna i materijalna potpora potrebnija.

Surađujući s Nacionalnom upravom PMD BiH i Misijskom središnjicom vi izravno potpomažete braću i sestre u Kristu koji trpe i dajete svoj udio u širenju kraljevstva Božjega.

Sve spomenute animacijske misijske materijale, kalendare, naljepnice, suvenire, devocionalije i tiskovine možete pogledati i preuzeti s misijskog portala Nacionalne uprave PMD BIH.


PMD BiH


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. kolovoz 2020.

    Papa. Intenzione di preghiera per il mese di agosto

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: