Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. lipanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 25. rujan 2019.

PAPA NEOČEKIVANO POSJETIO ZAJEDNICU "NOVI OBZORI"

Zajednicu je 1993. godine osnovala Chiara Amirante kako bi pomagala osobama u teškoćama kroz savjetovališta, radionice i ponovno uključivanje u društvo i posao

Papa Franjo je, 24. rujna 2019. u jutarnjim satima neočekivano posjetio zajednicu „Novi obzori“ u Frosinoneu, koju je 1993. godine osnovala Chiara Amirante, a koja pruža prihvat i potporu osobama u teškoćama, kroz centre za slušanje i potporu, obiteljske domove, mjesta i radionice za pridruživanje i ponovno uključivanje u posao. Tu se godinama liječe rane na dušama onih koji su u određenom trenutku svojega života, zbog različitih razloga, završili u tunelu droge, ovisnosti, kocke, prostitucije i u tunelu odbačenosti i društvene isključenosti, a koje je odbacila i njihova vlastita obitelj.

Vijest o Papinom dolasku u zajednicu "Novi obzori" brzo se proširila putem interneta, te su mnogi došli kako bi pozdravili Svetoga Oca. Službene vijesti počele su stizati tek poslije 9 sati, no taj je posjet ličio na Petak milosrđa. Papu je pratio i poznati pjevač Andrea Bocelli. Blizina pape Franje zajednici „Novi obzori“ snažna je i čvrsta. Prigodom 25. obljetnice zajednice, 8. lipnja, Papa je izravno nazvao i čestitao, poslao je pismo i video poruku kako bi izrazio svoju ljubav i ohrabrenje za više od 3000 ljudi koji su se okupili u Frosinoneu, kako bi proslavili tu obljetnicu. Tijekom telefonskog poziva, posebno je pozdravio sve vjernike laike koji su svoj život stavili u službu zajednici. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2020.

    2020 maggio 24 Papa Francesco Regina Coeli Cina

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: