Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. lipanj 2020.

Vijesti

Visoko, 22. rujan 2019.

XV. SPORTSKI SUSRET FRAME BOSNE SREBRENE

Pod geslom „Što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet“ (1 Iv 5, 4) na susretu u Visokom se 21. rujna okupilo 430 framaša iz 17 bratstava Bosne Srebrene

Pod geslom „Što je od Boga rođeno, pobjeđuje svijet“ (1 Iv 5, 4) održan je u subotu, 21. rujna 2019. godine u Visokom XV. sportski susret Frame Bosne Srebrene. Okupilo se 430 framaša iz 17 bratstava Bosne Srebrene. Susret je započeo jutarnjim okupljanjem i slavljem Svete mise u prigodno pripremljenoj sportskoj dvorani Franjevačkog samostana sv. Bonaventure. Misu je, uz suslavlje desetak svećenika, slavio duhovni asistent fra Davor Petrović. Misno slavlje svojim pjevanjem animirao je bend Novo nebo iz Zenice.

U uvodnim riječima domaćin i gvardijan samostana u Visokom fra Franjo Radman srdačno je uime braće i osobno pozdravio okupljene framaše. Naglasio je kako su takvi susreti dio duge tradicije okupljanja mladih u Visokom. Ohrabrio je mlade da se ne boje budućnosti ako uz svetoga Franju slijede Krista, pa i u redovničkom ili svećeničkom pozivu. Potičući također mlade na hrabar hod za Kristom fra Davor je naglasio, oslanjajući se na riječi iz Poslanice sv. Petra apostola, kako jest važno sudjelovati u nečemu, ali kao katolici pozvani smo težiti ka pobjedi te uživanju u nagradi vječnoga života.

Uslijedilo je zatim zajedničko fotografiranje te ručak – sendviči koje su pripremile vrijedne ruke visočkih framaša. Imali su framaši tako snage započeti svoje XV. sportske igre, dečki natječući se u nogometu, a djevojke u odbojci. Od rezultata neka bude spomenuto sljedeće: Frama Kreševo (1. mjesto u nogometu), Frama Uskoplje (1. mjesto u odbojci i 2. mjesto u nogometu), Frama Livno (2. mjesto u odbojci i 3. mjesto u nogometu), Frama Vitez (3. mjesto u odbojci), Frama Bučići (najbolji navijači). Tanja Ružić iz Viteza najbolja je odbojkašica, Leo Kožul iz Kreševa najbolji nogometaš, a Jure Cvrlje iz Livna najbolje je branio mrežu svoje ekipe te postao najbolji golman.

„Iako je u Visokom veselo tijekom cijele školske godine, ovakvi susreti okupljanja mladih nasljedovatelja svetog Franje iznova probude u svima određeni polet da možemo dublje i dosljednije ići za Isusom Kristom, našim Spasiteljem“, navodi se u priopćenju Frame. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    31. svibanj 2020.

    Il Papa prega per popoli indifesi dell’Amazzonia duramente provata dalla pandemia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: