Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. svibanj 2020.

Vijesti

Čapljina, 19. rujan 2019.

DAN OTVORENIH VRATA U POVODU SVJETSKOG DANA ALZHEIMEROVE BOLESTI

U petak 20. rujna u Domu za stare i iznemogle osobe „Betanija“ u Čapljini

U povodu Svjetskog dana Alzheimerove bolesti Caritas biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan organizira Dan otvorenih vrata u Dnevnom centru za osobe s demencijom u petak 20. rujna 2019. u Domu za stare i iznemogle osobe „Betanija“ u Čapljini. Zainteresirane obitelji će od 10 do 12 sati od stručnog osoblja moći dobiti sve potrebne informacije o načinu prijave potencijalnih korisnika i planiranim uslugama koje će pružati u poludnevnom boravku. Predstavnici Caritasa Mostar će isti dan održati sastanak s voditeljima staračkih domova "Tomislavgrad" i "Ravno" koji su partneri u projektu „Ne zaboravi“ te će biti prezentirane aktivnosti izvršene u prvoj godini projekta.

Caritas Mostar u sklopu ovoga projekta od 1. listopada u Čapljini i Mostaru počinje s pružanjem usluga dnevnog centra za osobe s demencijom čime se pokušava pomoći ovoj populaciji, ali i članovima njihovih obitelji koji su najčešće prepušteni sami sebi. Pomoću istog Projekta, u novom krilu doma „Betanija“ je otvoren odjel za osobe s demencijom s kapacitetom od 20 kreveta. Polovici smještenih osoba službeno je dijagnosticiran Alzheimer, a najmlađi pacijent ima manje od 50 godina.

Cilj projekta “Ne zaboravi” je poboljšanje kvalitete života ljudi s demencijom i članova njihovih obitelji u regijama Banja Luka i Mostar s obzirom da u ovim područjima do sada nije bilo konkretnih usluga za ovu populaciju. Projekt se provodi od listopada prošle godine, a završit će na jesen 2021. Donatori su Razvojna agencija Austrije, Vlada Gornje Austrije i Caritas Austrije. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: