Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Vijesti

Mostar, 19. rujan 2019.

PETNAEST ŠSF OBNOVILE SVOJE REDOVNIČKE ZAVJETE U MOSTARU

Provincijska predstojnica s. Zdenka zahvalila je sestrama što su se odvažile sudjelovati u tkanju povijesti Družbe i Provincije

Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna 2019. u samostanu Svete Obitelji Školskih sestara franjevki Hercegovačke provincije u Mostaru petnaest sestara s privremenim zavjetima obnovile su svoje redovničke zavjete poslušnosti, siromaštva i čistoće na godinu dana.

Euharistijsko slavlje s obredom obnove zavjeta predvodio je fra Danko Perutina, gvardijan bratstva u Franjevačkom samostanu u Mostaru.

Nakon liturgijskih čitanja fra Danko je uputio prigodnu homiliju o značajkama, ljepoti i zahtjevnostima redovničkoga života, na prvom mjestu zajedničkoga života - bratstva/sestrinstva zatim o molitvi, napose o važnosti osobne molitve i prijateljevanja s Kristom, redovničkim zavjetima.

Nakon homilije i molitve za zavjetovanice, u nazočnosti dviju svjedokinja i samostanske zajednice, izgovarajući obrazac zavjetovanja, juniorke su obnovile svoje zavjete polažući ih u ruke provincijske predstojnice s. Zdenke Kozina.

Na kraju Misnoga slavlja s. Zdenka je čestitala zavjetovanicama i osvrćući se na kongregacijske i provincijske jubileje kao i na sve sadržaje tijekom protekle godine zahvalila im što su se odvažile sudjelovati u tkanju povijesti Družbe i Provincije i raspoloživost kojom će se ugraditi u njezinu budućnost. (kta/kvrpp bih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    1. lipanj 2020.

    Musei Vaticani riapertura

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: