Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. lipanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 19. rujan 2019.

U VATIKANU SUSRET PAPE FRANJE I PATRIJARHA BARTOLOMEJA I.

Patrijarh je prije susreta uputio kratki pozdrav kardinalima, članovima Vijeća kardinala, i pritom naglasio vrijednost sinodalnosti u Pravoslavnoj Crkvi, te zajamčio svoju molitvu

Papa Franjo se, 17. rujna 2019. u Vatikanu susreo s ekumenskim patrijarhom Bartolomejem I. – izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice. Susret se odvijao u bratskom ozračju, a obilježen je razmjenom darova nakon čega je slijedio zajednički ručak u Domu Svete Marte. Na poziv mons. Semerara, tajnika Vijeća kardinala, patrijarh je prije susreta uputio kratki pozdrav kardinalima, članovima Vijeća kardinala, i pritom naglasio vrijednost sinodalnosti u Pravoslavnoj Crkvi, te zajamčio svoju molitvu.

Sveti je Otac uoči susreta patrijarhu Bartolomeju I. poslao pismo u kojem je objasnio značenje dara koji je nedavno poslao Crkvi u Carigradu, to jest nekoliko komadića relikvija svetoga Petra koji su sada stavljeni uz one svetoga Andrije. To je gesta koja želi biti potvrda puta koji su naše Crkve prošle da bi se međusobno približile. Relikvijar koji je papa Franjo darovao ekumenskom patrijarhu u Carigradu, sadrži 9 komadića kostiju apostola Petra, koji su dio veće skupine koja se čuva u vatikanskoj nekropoli. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    31. svibanj 2020.

    Il Papa prega per popoli indifesi dell’Amazzonia duramente provata dalla pandemia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: