Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

25. svibanj 2020.

Vijesti

Karlsruhe, 16. rujan 2019.

OPROŠTAJI DVOJICE DUŠOBRIŽNIKA, PASTORALNOG REFERENTA I PASTORALNE SURADNICE

HKM Srednji Baden oprostila se od svojih dugogodišnjih dušobrižnika

Hrvatska katolička misija Srednji Baden sa sjedištem u Karlsruheu oprostila se, u nedjelju 15. rujna, od svojih dugogodišnjih dušobrižnika članova Hrvatske salezijanske provincije sv. Ivana Bosca don Mihaela Rodića i dr. don Vinka Kraljevića, koji se vraćaju na nove službe u Zagreb (don Mihael na župu na Jarunu, a don Vinko na župu na Knežiji), pastoralnog referenta Dominika Spajića zbog odlaska u mirovinu i privremeno od pastoralne suradnice Sanje Gluhak zbog roditeljskog dopusta. Oprostili su se na misnim slavljima u crkvi sv. Mihaela u Karlsruheu, u crkvi sv. Pavla u Bruchsalu i u crkvi sv. Ante u Pforzheimu.

Svečano Misno slavlje u Karlruheu je predvodio delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina, koji je i propovijedao. U Bruchsalu i Pforzheumu je misna slavlja predvodio izaslanik provincijala Hrvatske salezijanske provincije don Ivana Bosca don Tihomira Šutala don Danijel Vidović, koji je i propovijedao.

Voditelj misije don Ivo Nedić se biranim riječima oprostio od dušobrižnika don Mihaela i don Vinka, pastoralnog referenta Spajića i pastoralne suradnice Gluhak. Delegat vlč. Ivica Komadina im je zahvalio na svemu dobru koje su učinili u toj misiji na dobro Hrvata katolika u svoje osobno ime, uime djelatnika Hrvatskoga dušobrižničkog ureda i hrvatskih pastoralnih djelatnika iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj uz prigodni dar. Uručena im i zahvalnica ravnatelja Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu dr. vlč. Tomislava Markića. Don Danijel Vidović im je zahvalio uime provincijala don Tihomira Šutala. Posebice je izrazio zahvalnost vjernicima na pomoći, koju pružaju u školovanju mladih salezijanaca te Provincije. U ime vjernika im je na svemu zahvalila misijska tajnica Monika Mišić. Prigodnu i zahvalnu riječ uputili su dušobrižnici don Mihael i don Vinko i pastoralni referent Dominik Spajić. Don Mihael je svećenik 49 godina, od čega je 26 godina proveo u hrvatskoj pastvi u Njemačkoj. Dominik Spajić je djelovao kao pastoralni suradnik u misiji 37 godina. Tijekom misnih slavlja u koncelebraciji su uz delegata vlč. Ivicu Komadinu, voditelja misije don Ive Nedića i dosadašnjih misijskih dušobrižnika don Mihaela Rodića i dr. don Vinka Kraljevića, bili i sadašnji dušobrižnici don Vjekoslav Kanić i don Anto Adžamić, mr. don Drago Škarica i bivši voditelj HKM Karlsruhe vlč. Ivan Plješa. Na misnim su slavljima pjevali misijski zborovi pod vodstvom i orguljskom pratnjom pastoralnog suradnika Darka Rupčića.

U misiji sada pastoralno djeluju uz voditelja misije don Ivu Nedića, dušobrižnici don Vjekoslav Kanić, don Sebastijan Marković i don Anto Adžamić te pastoralni suradnici Darko Rupčić i Đurđica Trputec. (kta/a.p.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2020.

    2020 maggio 24 Papa Francesco Regina Coeli Cina

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: