Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. svibanj 2020.

Vijesti

Bugojno, 16. rujan 2019.

JESENSKE MISE ZAHVALNICE U BUGOJNU

Na katoličkom gradskom groblju Sultanovići slavljena je u nedjelju, 15. rujna jesenska Sveta misa zahvalnica koju je predvodio fra Ivan K. Pavlović

Na katoličkom gradskom groblju Sultanovići u Bugojnu, slavljena je u nedjelju, 15. rujna 2019. jesenska Sveta misa zahvalnica koju je predvodio fra Ivan K. Pavlović, župni vikar župe Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu, javlja nedjelja.ba.

U Sv. misi suslavili su župnik fra Hrvoje Radić te don Ivan Lovrić i don Ivo Bezina, svećenici splitsko-makarske nadbiskupije čiji su bližnji podrijeklom iz bugojanske župe.

U svojoj propovijedi fra Ivan je govorio o obraćenjima grešnika i Božjem djelovanju iz ljubavi prema čovjeku. "Ako bi Bog djelovao kao da utjeruje strah u kosti, prema njemu bi se čovjek odnosio licemjerno. Ako ljubimo, pretpostaljam da to činimo slobodno, a ljubav u slobodi može biti nagrađena uspjehom ili odbačena, 'bolna od ljubavi', pjeva Pjesma nad Pjesmama. Čini mi se da je Bog, stvarajući slobodno u ljubavi, sam sebe 'ograničio' i dio svoje moći prenio na čovjeka da i on ljubi (...) Isus je najbolje i najljepše govorio o svome Ocu, o njegovoj brižnosti za svoja stvorenja, poput žene ili pastira koja ne odustaju dok ne pronađu izgubljeno", rekao je fra Ivan u svojoj propovijedi.

Na Misi, na uređenom groblju, je nazočilo nekoliko stotina vjernika. Časna sestra s. M. Ivana svojom glazbom animirala je euharistijsko slavlje.

Blagoslov poljâ, koji se u Bosni obavlja u proljeće po grobljima, uvelike se cijeni u katoličkom puku. Ove proljetne blagoslove poljā svijet zove "Mise po grebljima". U nekim se župama mise po grobljima slave u jesen te se smatraju zahvalnicom Bogu za ljetinu. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: