Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Vijesti

Madrid, 15. rujan 2019.

MEĐUNARODNI SUSRET „MIR BEZ GRANICA“ U MADRIDU

Skup koji će se održati od 15. do 17. rujna organizira Zajednica svetoga Egidija u suradnji s Madridskom nadbiskupijom

Na tom će se događaju, u duhu povijesnoga susreta u Asizu 1986. godine, okupiti više od 300 vjerskih i političkih vođa te tisuće sudionika iz cijele Europe koji će reći „ne“ brojnim ratovima koji se trenutno vode u svijetu, kao i sve izraženijem ozračju nasilja i rasizma. Cilj je „Mira bez granica“, jedne od najvećih mirovnih manifestacija u svijetu, dati konkretne poticaje na mir i dijalog.

Susretu će, među ostalima, prisustvovati predsjednik Srednjoafričke Republike, Visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za izbjeglice, glavni rabin Tel Aviva, ruski pravoslavni metropolit Hilarion, rektor Sveučilišta Al-Azhar, potom utemeljitelj Zajednice svetoga Egidija, predsjednik Talijanske biskupske konferencije, kardinal Gualtiero Bassetti, i bolonjski nadbiskup Matteo Zuppi.

Tih će se dana u Madridu raspravljati o miru, ekumenskom i međureligijskom dijalogu, razoružanju i nenasilju, migracijama, ekonomiji, razvoju, socijalnoj pravednosti i zaštiti okoliša. Otvaranje susreta „Mir bez granica“ zakazano je za nedjelju, 15. rujna, u 18 sati, u Kongresnom centru u španjolskoj prijestolnici, dok će cijeli događaj završiti molitvom i apelom za mir u utorak, 17. rujna, u 20 sati na trgu pred madridskom katedralom. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    1. lipanj 2020.

    Musei Vaticani riapertura

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: