Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. siječanj 2020.

Vijesti

Orašje, 10. rujan 2019.

SVETA MISA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE U ORAŠJU

Gospodine, hvala Ti za dar obrazovanja

U nedjelju, 8. rujna 2019. na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije - Malu Gospu, u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju slavljena je Misa zaziva Duha Svetoga na početku nove školske i vjeronaučne godine pod geslom: „Gospodine, hvala Ti za dar obrazovanja“.

Učenici, roditelji i učitelji sudjelovali su na svečanom večernjem Misnom slavlju, koje je predvodio fra Bono Kovačević, župnik.

Fra Bono je u homiliji istaknuo važnost i potrebu ljubavi i zajedništva u međusobnim odnosima te plodnost žrtve i odricanja koja donosi uspjehe u radu i učenju.

Program kroz Misno slavlje koji se sastojao od prigodnih molitava animirali su učenici, studenti, roditelji, učitelji i vjeroučitelji. Molitvu vjernika animirali su ministranti a dječji zbor animirao je pjevanje pod ravnanjem profesorice Magdalene Mišković

Na završetku Misnog slavlja djeca su se okupila ispred oltara, gdje je bilo odloženo nekoliko školskih torbi a jedna od učenica izmolila lijepu Molitvu za blagoslovljenu školsku godinu. Nakon toga uslijedio je blagoslov školaraca i njihovih torba, sa željom da im ova godina bude uspješan korak u životu i da nauče ići u susret drugima, sebi samima i Bogu.

Po završetku Misnog slavlja učenici su dobili na dar sličicu i molitvu sv. Josipa Kupertinskog za uspjeh u školi. (kta/fia)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    17. siječanj 2020.

    Il Papa: chiedere perdono è una medicina per la salute dell’anima

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: