Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. prosinac 2019.

Vijesti

Vidovice pokraj Orašja, 23. kolovoz 2019.

ODRŽANE DUHOVNE VJEŽBE ZA SVEĆENIKE, REDOVNIKE I REDOVNICE IZ ŽUPA VIDOVICE I KOPANICE

Od, 20. do 22. kolovoza u župi sv. Vida u Vidovicama pokraj Orašja u Bosanskoj Posavini

Od, 20. do 22. kolovoza 2019. u župi sv. Vida u Vidovicama pokraj Orašja u Bosanskoj Posavini održane su duhovne vježbe za svećenike, redovnike i redovnice rodom iz te župe i susjedne župe Kopanice koja je prije 40 godina odvojena od župe Vidovice.

Duhovne vježbe započele su svečanim Misnim slavljem, 20. kolovoza 2019. kojim je biskup Kotorske biskupije mons. Ilija Janjić, u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem, u svojoj rodnoj župi Vidovice proslavio zlatni jubilej – 50 godina svećeništva.

Osim biskupa Janjića, na duhovnim vježbama sudjelovalo je tridesetak svećenika, redovnika i redovnica iz župa Vidovice i Kopanice koji žive i djeluju u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i drugim zemljama, a povremeno su se pridružili i pojedini svećenici i redovnice sa susjednih župa.

Provincijal Hrvatske dominikanske provincije o. Slavko Slišković vodio je duhovne vježbe te držao prigodna razmatranja, propovijedi i molitvu. Tijekom duhovnih vježbi biskup Janjić predsjedao je Misnim slavljima, a sudionici su redovito zajedno molili iz Božanskog časoslova Jutarnju i Večernju te Šesti čas i sudjelovali na Križnom putu i klanjanju pred Presvetim oltarskim sakramentima.

Prikazujući lik kralja Davida od izbora i pomazanja za kralja pa sve do njegove smrti, provincijal Slišković u svojim je razmatranjima govorio o Božjem izabranju i čovjekovu poslanju u svećeničkom i redovničkom pozivu posebno ističući potrebu slušanja i vršenja Božje volje te trajne spremnosti da se priznaju vlastiti grijesi i uvijek iznova vraća na Božji put.

Na kraju duhovnih vježbi biskup Janjić izrazio je posebnu zahvalnost provincijalu Sliškoviću za lijepo vođenje duhovnih vježbi. Od srca je zahvalio i župniku vlč. Josipu Senjaku koji je, u suradnji sa sestrama Klanjateljicama Krvi Kristove u Vidovicama, bio ljubazan i brižan domaćin. Zahvalio je i svim sudionicima duhovnih vježbi kao i vjernicima koji su sudjelovali na Misnim slavljima i svima koji mole za duhovna zvanja. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    10. prosinac 2019.

    Papa Francesco, omelia Messa a Casa Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: