Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. prosinac 2019.

Vijesti

Deževice, 23. kolovoz 2019.

UVOĐENJE U SLUŽBU NOVOGA ŽUPNIKA U ŽUPI DEŽEVICE

Vlč. Marin Marić, koji odlazi na službu u župu Sv. Josipa u Zenici, pod Misnim slavljem predao je župu novoimenovanom župniku vlč. Jozi Majiću

U župi Gospe snježne u Deževicama, gdje se štuje srednjovjekovni svetac sv. Jakov Markijski, u Vrhbosanskoj nadbiskupiji došlo je do promjene župnika. Dosadašnji župnik vlč. Marin Marić, koji odlazi na službu u župu Sv. Josipa u Zenici, 21. kolovoza 2019. predao je župu novoimenovanom župniku vlč. Jozi Majiću pred delegatom Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog fojničkim arhiđakonom mons. Antom Meštrovićem, prepoštom Stolnog kaptola vrhbosanskog.
 
U popodnevnim satima primopredaja je započela u kancelariji župnog ureda i sve je obavljeno po uobičajenoj proceduri i pravnoj regulativi kao što se postupa u primopredaji dvojice župnika.
 
Potom je uslijedilo Misno slavlje pod kojim je uveden novi župnik po Redu uvođenje novog župnika u posjed župe kako to nalažu kanonske norme. Nakon evanđelja novi župnik je uputio svoju prvu homiliju i pozdrav župljanima.
 
Od 109 župljana, koliko trenutno ima župa Deževice, oko pola ih je sudjelovalo na uvođenju novog župnika. Bilo im je to prilika da još jedan put zahvale dosadašnjem župniku vlč. Marinu Mariću za petogodišnji duhovni, pastoralni i graditeljski rad, ali jednako tako prilika zaželjeti dobrodošlicu novom župniku vlč. Jozi Majiću koji je devet godina pastoralno i duhovno i sve potrebito skrbio za malobrojne vjernike u župi Obri i Solakova kula. (kta)
 
 

 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    10. prosinac 2019.

    Papa Francesco, omelia Messa a Casa Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: