Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. svibanj 2020.

Vijesti

Mahovljani pokraj Banja Luke, 23. kolovoz 2019.

RADNI KAMP U MAHOVLJANIMA I LJETOVANJE MLADIH IZ BANJOLUČKOG I BOSANSKOGRADIŠKOG DEKANATA

Na kampu su uz mlade iz župa Banja Luka, Bosanska Gradiška, Budžak, Ivanjska, Petrićevac i Presnače sudjelovali mladi iz župe Trento

U župi Mahovljani pokraj Banja Luke od 30. srpnja do 8. kolovoza 2019. održan je radni kamp na kojem su sudjelovali mladi iz župe Trento, Italija, sa svojim župnikom don Luciom Tomasellijem i mladi iz župa Banja Luka, Bosanska Gradiška, Budžak, Ivanjska, Petrićevac i Presnače s ekonomom Banjolučke biskupije don Ivicom Božinovićem. Svi zajedno vrijedno su radili uređujući župnu crkvu, kuću, dvorište, vinograd. Radni dan počinjao je molitvom, a završavao svetom misom na talijanskom i hrvatskom jeziku. Slobodno vrijeme ispunili su druženjem, pjesmom i sklapanjem novih prijateljstava. Zadnji dan, na misnom slavlju, imali su i svojevrsnu „inauguraciju“ uređene župne crkve.

Za šestero mladih iz banjolučkog i bosanskogradiškog dekanata, koji su sudjelovali na ovom kampu, uslijedio je nastavak druženja na ljetovanju u Centru za rehabilitaciju Rijeka, podružnica Kraljevica – Oštro. Oni su, u pratnji vjeroučiteljice Blaženke Ivekić, od 12. do 19. kolovoza uživali u morskim radostima, a vrijeme su ispunili raznim aktivnostima. Boraveći u Domu Oštro imali su priliku upoznati se i s djecom koja tu žive. Vrijeme je bilo lijepo i ugodno za kupanje, te su svaki slobodan trenutak iskoristili na plažama Kraljevice plivajući i svirajući na molu. Također, sudjelovali su i u igrama na Križišćanskoj noći gdje su, nakon pripetavanja s ekipom iz Bakarca, osvojili drugo mjesto. Jedan dan izdvojili su za obilazak Rijeke, Trsatskog kaštela kao i Svetišta Gospe Trsatske.

Ovo je druga godina ljetovanja mladih u Kraljevici, koje su omogućili prijatelji Banjolučke biskupije: gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić, dogradonačelnica Paula Vučković, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Ornela Klevisser Tomašić, kao i Gordan Žurga, preko kojeg je započela suradnja Banjolučke biskupije s Gradom Kraljevica. (kta/v.k.)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: