Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. veljača 2020.

Vijesti

Belém, 18. kolovoz 2019.

BROD-BOLNICA "PAPA FRANJO" DONOSI ZDRAVSTVENU ZAŠTITU U PODRUČJE AMAZONA

Brod je stigao u nadbiskupiju Belém do Pará u Brazilu te započinje s radom u područjima do kojih je moguće doći isključivo rijekom

Brod-bolnica "Papa Franjo" koji plovi s liječnicima, lijekovima i potrebnom skrbi te donosi zdravstvenu zaštitu u područje Amazona, 17. kolovoza stigao u nadbiskupiju Belém do Pará u Brazilu te započinje s radom u područjima do kojih je moguće doći isključivo rijekom. Papa napominje da će brod donijeti Riječ Božju, ali i ponuditi bolju zdravstvenu skrb najpotrebnijima.

Na ceremoniji lansiranja broda-bolnice pročitano je pismo pape Franje u kojem izražava ‘veliko zadovoljstvo’ kojim se pridružuje onima koji sudjeluju ‘u ovom trenutku radosne zahvalnosti Bogu’. Napominje također da će bolnički brod “donijeti Riječ Božju i ponuditi pristup boljoj zdravstvenoj skrbi najpotrebnijim ljudima” na dijelu Amazone koji se proteže na tisuću kilometara, piše Vatican News.

“Osim što je lijepa konkretna gesta u pogledu Biskupske sinode za Amazonu”, kaže papa, “ova riječna bolnica prije svega je odgovor na Gospodinov mandat kojim nastavlja slati svoje učenike da naviještaju Kraljevstvo Božje i liječe bolesne.”

Papa je dodao da je ‘prvotna’ misija bolničkog broda promocija ‘bogatog života’ kojeg Isus nudi svim ljudima. Papa Franjo je u pismu podsjetio i na sliku Crkve kao ‘terenske bolnice’ koja ‘dočekuje sve bez razlike ili uvjeta’.

Smatra kako će brod kao znak vjere i kršćanske solidarnosti donijeti, osim bolničke pomoći, duhovnu utjehu i smirenje potrebnima. Papa je na kraju pisma zahvalio glavnim zagovornicima ove inicijative biskupu Bernardu Bahlmannu iz Óbidosa u Brazilu i franjevcima iz Providneca. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. veljača 2020.

    Papa Francesco: se non si ama il prossimo si uccide se stessi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: