Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. veljača 2020.

Vijesti

Brestovsko, 17. kolovoz 2019.

PRVI REDOVNIČKI ZAVJETI U SAMOSTANU SV. KLARE U BRESTOVSKOM

Pod Misom koju je, 14. kolovoza predslavio duhovnik sestara fra Gabrijel Tomić, svoje prve redovničke zavjete položile su s. Janja Dragičević i s. Brigita Bošnjak

U srijedu, 14. kolovoza 2019., uoči svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, u samostanu sestara klarisa u Brestovskom s. Janja Dragičević i s. Brigita Bošnjak položile su svoje prve redovničke zavjete za vrijeme sv. Mise, koju je predslavio duhovnik sestara fra Gabrijel Tomić u koncelebraciji sa župnikom fra Ilijom Jurićem. Radosnom slavlju pridružila se i s. Marica Pavlović.

Fra Gabrijel je u prigodnoj propovijedi prizvao u sjećanje dolazak svake od sestara prije tri godine i njihov ulazak u novicijat naglašavajući da je samostanski život „dobitak od kojeg većeg nema“. „Kraljevstvo Božje i njegova slava to je cilj svakoga od nas ovdje na zemlji. Vaši zavjeti dragovoljnog siromaštva, poniznog posluha i savršene čistoće su ugrađeni u rast toga Kraljevstva. Oni su trajno uzdignuće vaših ruku prema Nebu od kojeg molite milost ne samo za sebe nego i za sve svoje susestre i za toliko drugih bijednih, bolesnih, ojađenih, siromašnih i onih koji nigdje nikoga svoga nemaju da im pomogne Bog po vama, vašim ispruženim rukama i vašim molitvama. Da im budete pomoć, utjeha i olakšanje. Marijin ulazak u nebo s vašim zavjetima povećao je radost u Nebu“, kazao je fra Gabrijel.

Nakon poticajnih riječi i zahvale dragom Bogu za njihova zvanja, sestre su položile prve redovničke zavjete u ruke Časne Majke s. Hijacinte Batinić. Uslijedio je blagoslov vela, križa i Pravila sv. Klare koje je svakoj od njih predala Časna Majka.

Po završetku Sv. mise uslijedilo je čestitanje sa željom da ustraju do kraja u ovom svetom zvanju na slavu Bogu i spasenje duša. (kta/fia)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. veljača 2020.

    Papa Francesco: se non si ama il prossimo si uccide se stessi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: