Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. prosinac 2019.

Vijesti

Odžak, 16. kolovoz 2019.

PROSLAVA VELIKE GOSPE U ODŽAKU

Svetu misu uz sudjelovanje mnoštvu vjernika i koncelebraciju svećenika Doborskog dekanata predvodio je i propovijedao vlč. Pavao Brajinović

U sklopu kulturne manifestacije "Posavsko kolo", koja se već 20. put održava uz blagdan Velike Gospe svetkovine Marijina uznesenja na nebo, u Odžaku je, 15. kolovoza 2019. Svetu misu tom prigodom predvodio i propovijedao vlč. Pavao-Pavo Brajinović, župnik u Posavskoj Mahali uz sudjelovanje mnoštvu vjernika i koncelebraciju svećenika Doborskog dekanata, objavljeno je na stranici posavina.org.

U prigodnoj propovijedi vlč. Brajinović je, između ostaloga, kazao: „Teško je očistiti srce od sebičnosti i mržnje, ljubomore, pohlepe i gramzljivosti. Previše kukamo, a vrlo malo od dobrog Boga i njegove i naše majke Marije pomoći tražimo. Samo Bog nam treba, samo Bog nam može pomoći ako želimo sebi i svojoj djeci blagoslovljenu budućnost ostvariti i preko nje vječnost osigurati. Blago narodu kojemu je Gospodin njegov Bog i kojemu je nebeska Majka Kraljica. Zato otvori danas to svoje začahureno srce neka se puni božanskom ljubavi Srca Isusova i Srca Marijina!“ Potaknuo je okupljene vjernike da vrate Boga u svoje srce, u svoju dušu, u svoj svagdanji život te da obnove i čuvaju svoje obitelji. „Tko njiše kolijevku njiše budućnost svoga naroda, nemojte to nikada zaboraviti“, kazao je vlč. Brajinović. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    11. prosinac 2019.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: