Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. prosinac 2019.

Vijesti

Vatikan, 16. kolovoz 2019.

PAPA BLAGOSLOVIO KRUNICE ZA VJERNIKE U SIRIJI

6000 krunica za katolike u Siriji na inicijativu Papinske zaklade 'Pomoć Crkvi u nevoji' napravile su sestre karmelićanke u Betlehemu

Izražavam svoju blizinu stanovništvu više zemalja Južne Azije koje su strašno pogođene monsunskim kišama – rekao je papa Franjo, 15. kolovoza 2019. nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja i istaknuo – Molim za žrtve i raseljene osobe, za sve obitelji koje su ostale bez svojih kuća. Neka Gospodin dadne snage njima i svima onima koji im pomažu.

Danas se u Čenstohovi, u Poljskoj, okupilo mnogo hodočasnika kako bi proslavili Uznesenje Marijino i stotu obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Svete Stolice i Poljske – rekao je Papa i dodao – Pozdravljam sve koji su se okupili pod nogama Crne Gospe i potičem da mole za cijelu Crkvu. Istodobno, pozdravio je sve nazočne vjernike i hodočasnike.

Potom je zamolio da molitvom prate blagoslov 6000 krunica koje su za braću u Siriji napravile sestre karmelićanke u Betlehemu. Krunice su napravljene na inicijativu Papinske zaklade „Pomoć Crkvi u nevolji“. Danas na ovu veliku Marijinu svetkovinu, blagoslivljam te krunice koje će biti podijeljene katoličkim zajednicama u Siriji kao znak moje blizine, osobito obiteljima koje su izgubile nekoga u ratu. Molitva koja se moli s vjerom moćna je! Molimo i dalje krunicu za mir na Bliskom Istoku i u cijelom svijetu. Svima želim sretnu svetkovinu Uznesenja Marijina! – rekao je na kraju Sveti Otac. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    10. prosinac 2019.

    Papa Francesco, omelia Messa a Casa Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: