Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. prosinac 2019.

Vijesti

Sarajevo, 15. kolovoz 2019.

UOČNICA VELIKE GOSPE NA STUPU

Uz sudjelovanje oko 250 vjernika Misu je predslavio vlč. Ilija Orkić, župnik u Radunicama

U predvečerje svetkovine Uznesenja Blažene Djevice Marije u istoimenoj župi i svetištu u sarajevskom naselju Stup, 14. kolovoza 2019., slavljena je Misa uočnica koju je predslavio vlč. Ilija Orkić, župnik u Radunicama, prenosi nedjelja.ba.

Uz sudjelovanje oko 250 vjernika u koncelebraciji je bilo šest svećenika koje je na početku pozdravio župnik vlč. Miroslav Ćavar.

U svojoj propovijedi vlč. Orkić najprije je podsjetio vjernike kako Crkva dan uoči Velike Gospe slavi spomendan Sv. Maximilijana Kolbea, sveca koji je svoj život dao u koncentracijskom logoru kako bi spasio oca jedne obitelji. U središte svoga promišljanja stavio je odnos problem-prilika te je istaknuo kako u svim životnim situacijama koje izgledaju problematično vjernici mogu vidjeti prigodu za djelovanje. „Kao vjernici pozvani smo u svim poteškoćama gledati prigodu za djelovanje. Možda nismo u mogućnosti u svojoj svakodnevnici riječima propovijedati vjeru, ali uvijek možemo savjesnim postupcima istu svjedočiti“, zaključio je radunički župnik.
Na kraju sv. mise, koju su svojim skladnim sviranjem i pjevanjem animirali mladi župe, riječi zahvale uputio je vlč. Ćavar. Osobito je zahvalio vlč. Orkiću koji je slavio sve mise trodnevnice. Uslijedila je molitva litanija pred zavjetnom Gospinom slikom. Ove godine zbog loših vremenskih prilika sv. misa slavljena je u župnoj crkvi, a ne na vanjskom oltaru.

Proslava Velike Gospe u svetištu na Stupu nastavlja se sutra sv. misama u 6, 7, 8, 9 (bolesnička), 11 i 19 h. Svečanu sv. misu u 19 h prema tradiciji predslavit će nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. Također će tijekom cijelog dana biti mogućnost za sakrament pomirenja. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    10. prosinac 2019.

    Papa Francesco, omelia Messa a Casa Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: