Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. prosinac 2019.

Vijesti

Komušina, 15. kolovoz 2019.

SUSRET HRVATSKE PREDSJEDNICE I KARDINALA PULJIĆA U KOMUŠINI

Kardinal Puljić, između ostaloga, predstavio je Komušinu i njezinu vrijednu tradiciju, te ispričao pojedinosti o povratku slike Gospe Kondžilske iz Žepča u Komušinu

Dan uoči svetkovine Uznesenja BDM, 14. kolovoza 2019., u najvećem marijanskom svetištu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji – Komušini, upriličen je susret predsjednice Republike Hrvatske i kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolite vrhbosanskog, javlja nedjelja.ba.

Susretu su, uz predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i kardinala Puljića nazočili i komušanski župnik i čuvar svetišta preč. Boris Salapić, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, te predsjedničini savjetnici.

Kardinal Puljić najprije je predstavio samu Komušinu i njezinu vrijednu tradiciju, te ispričao pojedinosti o povratku slike Gospe Kondžilske iz Žepča u Komušinu.

Potom je župnik Salapić predstavio tamošnju zajednicu vjernika govoreći o onima koji su tamo i koji se vraćaju, te o motivima njihova povratka.

Zatim je kardinal Puljić progovorio i o političkoj situaciji u BiH, poglavito u općini Teslić, kojoj pripada ova župa, ali i o Sarajevu te o međureligijskim kontaktima.

Na kraju je naglasio kako su svećenici imali važnu ulogu za opstanak Hrvata u BiH.

Po završetku susreta s kardinalom Puljićem, hrvatska predsjednica je sudjelovala na Misnom slavlju zajedno s mnogobrojnim pristiglim hodočasnicima iz BiH, ali i iz drugih zemalja. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    11. prosinac 2019.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: