Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. siječanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 22. srpanj 2019.

NOVI VOLONTERI CARITASA ITALIJE POSJETILI CARITAS BIH

Tijekom sljedeće godine volonteri Caritasa Italije žele nadograditi svoje karitativno iskustvo

U četvrtak, 18. srpnja 2019. novi volonteri Caritasa Italije na početku svoje jednogodišnje aktivnosti u Bosni i Hercegovini posjetili su Središnjicu Caritasa Bosne i Hercegovine.

Praksa je Caritasa Italije da njihovi brojni volonteri, nakon prvih karitativnih koraka u župnim i biskupijskim Caritsima u Italiji, svoje karitativno iskustvo nadograđuju i u drugim nacionalnim i biskupijskim Caritasima brojnih zemalja. Jedna od zemalja u kojoj su stalno prisutni je i Bosna i Hercegovina. Naime, u Sarajevu u zgradi Caritasa BiH više desetljeća djeluje Ured Caritasa Italije koji sve do današnjeg dana uspješno vodi gosp. Daniele Bombardi. Sve je krenulo tijekom rata s istim Uredom u Splitu, a nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini isti Ured djeluje sve do današnjeg dana u Sarajevu. Dok su se brojne crkvene i državne ustanove iz Europe i svijeta povukli iz Bosne i Hercegovine Caritas Italije je ostao i još uvijek ne razmišlja o napuštanju Bosne i Hercegovine.

Novopridošle volontere Caritasa Italije, predvođene gosp. Bombaridem, primio je ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević. To su sljedeći volonteri: Giulia Salsi iz biskupije Reggio Emilia, Francesca Benenati iz biskupije Biella, Valentina Donadel iz biskupije Treviso i Paolo Lotito iz biskupije Vercelli. U dobrodošlici ravnatelj Caritasa BiH zahvalio je za svu karitativnu širinu koju su Caritasa Italije, sve druge organizacije i dobri ljudi iz Italije pokazali i preko njih nastavljaju pokazivati. Zbog nedostatka prostora za djelovanje i stanovanje u Caritasu BiH volonteri će, pod vodstvom Caritasa Italije, djelovati i stanovati u ustanovama Vrhbosanske nadbiskupije. (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. siječanj 2020.

    ll Papa per la Giornata della Memoria: mai più questa immane tragedia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: