Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. siječanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 22. srpanj 2019.

STUDENTI IZ GRAZA POSJETILI CARITAS BIH

Goste iz Austrije primio je ravnatelj mons. Tomo Knežević s djelatnicima

Studenti “Karl-Franzens” sveučilišta u Grazu (Austrija), predvođeni vlč. Aloisom Köblom i bivšim studentom Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu gosp. Davorom Madžarevićem, ovih dana bili su u posjeti Bosni i Hercegovini. Tijekom boravka u Sarajevu posjetili su nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića i jedan broj ustanova Biskupske konferencije i Vrhbosanske nadbiskupije.

U četvrtak, 18. srpnja 2019. posjetili su Središnjicu Caritasa Bosne i Hercegovine. Goste iz Austrije primio je ravnatelj mons. Tomo Knežević s djelatnicima. Ravnatelj Caritasa BiH uz riječi dobrodošlice studentima je predstavio puno toga, a što je prevažno za dobro poznavanje Crkve i društva u Bosni i Hercegovini.

Uz karitativno druženje kroz brojne crkvene, društvene, političke i karitativne informacije studenti iz Graza imali su priliku puno toga saznati iz jednog dijela zajedničke povijesti i vremena od početka 1. svjetskog rata pa sve do današnjeg dana. Ne smije se smetnuti s uma, kazao je ravnatelj Caritasa BiH, kako su brojni sadržaji koji su kvalitetno obogaćivali uzajamne odnose i kontakte, zatim brojne političke, gospodarske i karitativne sadržaje tijekom minuloga vremena. Duboki su i neizbrisivi tragovi koji su Austrija, sve njezine ustanove i brojni njezini žitelji sve do današnjeg dana ostavili na bosanskohercegovačkim prostorima. Ravnatelj Caritasa BiH posebno je zahvalio za širinu srca Caritasa u Austriji koji su pokazali tijekom minuloga vremena pa sve do današnjeg dana. Istaknuo je kako nacionalni i nad/biskupijski Caritasi u Austriji do današnjeg dana nisu napustili ove prostore. Posebno im je sa zahvalnošću spomenuo ime pokojnog djelatnika Caritasa u Austriji gosp. Petera Quendlera koji je tijekom rata i poraća bio njihova produžena karitativna ruka. (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. siječanj 2020.

    Omelia Papa Francesco Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: