Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

6. prosinac 2019.

Vijesti

Mons. Ante Jozić

Mons. Ante Jozić

Trilj, 22. srpanj 2019.

MONS. ANTE JOZIĆ IZIŠAO IZ BOLNICE I SUDJELOVAO NA MLADOMISNIČKOM SLAVLJU FRA IVANA GRUBIŠIĆA

"Nije još sasvim dobro, ali bit će! Hvala lijepa za molitve!"

Imenovani apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, Triljanin mons. Ante Jozić nakon oporavka od teške prometne nesreće izišao je iz bolnice i u nedjelju, 21. srpnja 2019. u Trilju sudjelovao na mladomisničkom slavlju fra Ivana Grubišića.

Nije još sasvim dobro, ali bit će! Hvala lijepa za molitve! Hvala župniku u Trilju don Stipi Ljubasu, cijeloj Cetinskoj krajini, posebno franjevačkom samostanu u Sinju na čelu s bivšim provincijalom fra Joškom Kodžomanom koji je služio misu za mene u onim teškim danima moje agonije. Ali, hvala Bogu, to je prošlo“, rekao je mons. Jozić u rodnome Trilju.

Izrazio je radost što može sudjelovati na mladomisničkom slavlju fra Ivana Grubišića kojemu je dao preporuke za svećenički i redovnički život: „Dragi fra Ivane, po primjeru sv. Franje nastoj slijediti put koji te čeka. Možda neće biti lagan, ali će biti pun zadovoljstva i vjernosti Bogu. Budi hrabar! Ne boj se! Mi ćemo biti uz tebe!“

Na svetkovinu Tijelova 20. lipnja u poslijepodnevnim satima mons. Jozić je nakratko izašao iz bolnice kako bi Gospi Sinjskoj zahvalio na oporavku od teške prometne nesreće.

Mons. Ante Jozić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u nedjelju 7. travnja u tunelu sv. Ilija – Biokovo. Papa Franjo imenovao je 2. veljače don Antu Jozića, tada voditelja studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu u sklopu filipinske Apostolske nuncijature, naslovnim nadbiskupom Cise i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti. Za biskupa ga je 1. svibnja u splitskoj konkatedrali Sv. Petra trebao zarediti Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, koji ga je umjesto toga na taj dan posjetio u splitskoj bolnici. Istoga dana apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je mons. Jozić proveo posljednjih deset godina službe, kardinal John Tong predvodio je Misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u splitskoj katedrali Sv. Dujma. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. prosinac 2019.

    Sbandieratori di Foligno in Piazza San Pietro

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: