Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. siječanj 2020.

Najave

Sarajevo, 31. srpanj 2019.

Proslava blagdana Svetog Ignacija Lojolskog u Sarajevu

Župa Svetog Ignacija Lojolskog (Hercegovačka 1 B) u sarajevskom naselju Grbavica u srijedu, 31. srpnja 2019. slavi utemeljitelja Družbe Isusove i zaštitnika župe Svetog Ignacija Lojolskog.

Proslavi patrona prethoditi će trodnevnica koju će predvoditi p. Sebastijan Šujević, isusovac. Mise će se slaviti u nedjelju, 28. srpnja u 9 sati; ponedjeljak, 29. srpnja u 18 sati; utorak, 30. srpnja u 18 sati.

Na sam patron, 31. srpnja Svetu misu u 10.30 sati predslavit će p. Sebastijan, a svečanu koncelebriranu Svetu misu u 18 sati predslavit će p. Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Župa sv. Ignacija Lojolskog osnovana 27. srpnja 1979. za potrebe vjernika u tom dijelu Sarajeva, a od samog osnutka nije imala odgovarajućih prostorija za vršenje svoje pastoralne djelatnosti. Kako u vrijeme komunizma nije bilo moguće dobiti lokaciju za izgradnju župne crkve i pastoralnog centra, dosadašnje djelatnosti odvijale su se u prijašnjoj automehaničarskoj radionici u podrumu kuće koja je pretvorena u kapelicu, a rad s djecom i mladima u skromnim i skučenim prostorima isusovačke kuće. Nakon deset godina traženja lokacije, napokon je 2009. godine dodijeljena urbanistička dozvola, tj. lokacija za izgradnju župne crkve i pastoralnog centra, a 2013. konačno je dobivena i građevinska dozvola pa je 2014. godine posvećen kamen temeljac i potom nastavljena gradnja župne crkve i pastoralnog centra. Novu župnu crkvu sv. Ignacija Lojolskog u gradskoj četvrti Grbavica pokraj stadiona Nogometnog kluba Željezničar posvetio je u subotu, 6. srpnja 2019. nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.(kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. siječanj 2020.

    Omelia Papa Francesco Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: