Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. siječanj 2020.

Vijesti

Radunice, 17. srpanj 2019.

ZAPOČELE MISE ZORNICE U RADUNICAMA

Već u pet sati većina hodočasnika krene od svojih domova, kako bi prije šest sati stigli do crkve i obavili osobnu pobožnost svetoj Ani, koju posebno časte majke i trudnice

U srijedu, 17. srpnja 2019. započele su Svete mise zornice u 6 sati, kao priprava za patron župe. Zornice traju do 25. srpnja i budu dobro posjećene. Započne s pedesetak osoba, a s vremenom broj raste, što je za malu župu Radunice velik događaj.

Već u pet sati većina hodočasnika krene od svojih domova, kako bi prije šest sati stigli do crkve i obavili osobnu pobožnost svetoj Ani, koju posebno časte majke i trudnice. "Tako je i jutros bilo lijepo vidjeti mnoge vjernike na Misi u svitanje dana", kazao je župnik vlč. Ilija Orkić

Uz župnika vlč. Orkića, na Misi su sudjelovali i vlč. Josip Jelić, župnik u Maglaju i vlč. Vladimir Pranjić, župnik u Sv. Josipu -Zenica.

Ove godine se Radunice posebno pripremaju proslaviti patron i započeti jubilarnu godinu - 150. obljetnicu župe.

Planirano je da ove godine Misu na patron predslavi provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić jer su kroz četrdeset godina ovu župu vodili franjevci.

"Iduće godine, akobogda, treba biti svečanost ovog velikog jubileja, baš za svetu Anu. Iz Radunica su brojna duhovna zvanja, pa će i za njih biti prilika da se susretnu. tako je već postala tradicija da se dan poslije svete Ane, to jest 27. srpnja oni susretnu i provedu dan u zajedništvu. Zadnje tri godine župna crkva je u obnavljanju. Želja je do velikog jubileja obnoviti crkvu i napraviti župne misije, koje su predviđene za listopad ove godine", poručio je župnik vlč. Orkić. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. siječanj 2020.

    Omelia Papa Francesco Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: