Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. rujan 2020.

Vijesti

Brasília, 17. srpanj 2019.

VATIKANSKI RADIO PONOVNO U AMAZONIJI PUTEM KRATKIH VALOVA

Brazilski će program Vatikanskoga radija od 1. kolovoza, nekoliko tjedana uoči Sinode o panamazonskom području, ponovno prenositi program za Amazoniju

Već više od 61 godinu Brazil sluša Papin glas putem Vatikanskoga radija. Nakon određene stanke, Brazilski će program papinskoga radija 1. kolovoza ponovno, preko kratkih valova, prenositi program za Amazoniju. Slijedom sve skorije Sinode za panamazonsko područje, koja će se održati od 6. do 27. listopada ove godine, Vatikanski radio – Vatican News na taj način pokazuje svoju pozornost prema važnom području Brazila u kojemu je radio glavno sredstvo komunikacije.

Papin će glas ponovno moći čuti više od 25 milijuna ljudi koji žive u Amazoniji, zelenim plućima našeg planeta – istaknula je Christiane Murray, iz Brazilskoga programa. Riječ je o gotovo 400 naroda različitih tradicija te vjerskih i duhovnih stvarnosti. Odluka o prijenosu putem kratkih valova donesena je u skladu sa zemljopisnom stvarnošću Amazonije, u svijesti da svi imaju pravo primiti na neki način Kristovu poruku.

Ustanovljen u ožujku 1958., 27 godina nakon osnivanja Vatikanskoga radija, 12. veljače 1931. godine, Brazilski je program jedna od oko 40 jezičnih stvarnosti koje u cijeli svijet donose crkveni nauk, papinsko učiteljstvo i aktualne vijesti iz svijeta protumačene u svjetlu Evanđelja.

Brazilski je program u svojoj povijesti pratio sedam pontifikata, od Pija XII. do pape Franje. Sada on nudi veliki niz svakodnevnih multimedijalnih programa na različitim platformama – na radiju, internetu i društvenim mrežama. U prigodi njegove 50. obljetnice, u ožujku 2008. godine, papa Benedikt XVI. je izrazio zahvalnost Brazilskom programu za dragocjenu službu u naviještanju Evanđelja i u promicanju zajedništva između Crkve i brazilskoga naroda. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: