Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

13. prosinac 2019.

Vijesti

Drinovci, 15. srpanj 2019.

ZLATNA MISA DON KREŠE PANDŽIĆA

Svečanu Svetu misu predvodio je Zlatomisnik uz koncelebraciju biskupa Ratka Perića i 40 svećenika

U srijedu, 10. srpnja 2019. u crkvi sv. Mihovila u Drinovcima, proslavio je svoju Zlatnu Misu don Krešo Pandžić, svećenik mostarsko duvanjske biskupije i brat pokojne s. M. Livije Pandžić. Svečanu Svetu misu predvodio je Zlatomisnik uz koncelebraciju biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog mons. Ratka Perića i 40 svećenika.

U čast Zlatomisniku upućene su srdačne čestitke njegovih nećakinja i drinovačkog župnika fra Josipa Mioča.

Prigodnu propovijed uputio je biskup Perić, kolega don Kreše. Biskup je u svom lijepom stilu istakao bogat svećenički život don Kreše ukrašen krepošću vjernosti i odanosti Crkvi, mjesnim biskupima, vjernicima svih župa na kojima je bio.

Misno čitanje imala je provincijalka s. Maria Ana Kustura.

Na kraju Svete mise Zlatomisnik se je osvrnuo na svoj 50 godišnji svećenički život i zahvalio Bogu za svoje pokojne roditelje, brata, sestre, rodbinu i sve koju mu bili vjerni pratioci na dugom pedeset- godišnjem putu njegova svećeništva. Zahvalio je i svima koji su priredili i sudjelovali u ovom slavlju, koje se je nastavilo u restoranu Grizelj u Sovićima.

Zlatna Misa don Kreše veliki je i radosni događaj za njega, njegovu obitelj, mostarsko-duvanjsku biskupiju, rodnu župu Drinovce, a na poseban način i za sestre Služavke Maloga Isusa, u čijoj je Družbi bila sestra don Kreše, s. Livija. Sve što je izrečeno o don Kreši na dan njegove zlatne Mise služi mu na ponos. I s. Livija da je živa, za Veliku Gospu bi ove godine slavila 50 obljetnicu svojih zavjeta. Umjesto na zemlji ona će ih slaviti u Nebeskom Jeruzalemu. Zasigurno bi se i na nju mogle primijeniti riječi: Bila je vjerna Bogu, Crkvi, svojoj Družbi i poslanju kojeg je vršila. Osam sestara Služavki Maloga Isusa na čelu s provincijskom glavaricom s. Maria Anom Kustura sudjelovalo je u ovom svečanom slavlju u rodnoj župi don Kreše Drinovcima. Srcem su oživjele sjećanja na s. Liviju, kako je bila ponosna na svog brata svećenika don Krešu, kako ga je pratila molitvom i u svim važnijim događajima župe bila mu pri ruci. Uvijek je iskazivala zahvalnost svojoj redovničkoj zajednici za razumijevanje da ode kod svoga brata. Oživjele su i sjećanja i na don Krešu kako je bio bliz s. Liviji u njezinoj teškoj bolesti. Bratski joj je iskazivao pažnju, brigu i bio na raspolaganju u svemu da joj pomogne. Tako i cijela njezina obitelj. Nije krio suzu kad bi je vidio onako bolesnu i nemoćnu.

"I ovim putem mi sestre Služavke Maloga Isusa od srca čestitamo Zlatnu Misu don Kreši. Zajedno sa s. Livijom, koja zasigurno uživa nebesku slavu, zahvaljujemo za divna djela koja je Gospodin po njemu učinio i neka i nadalje uživa sreću i radost u svetoj službi. Sa svetim Pavlom kličemo don Kreši: Dobar si boj bojevao, ali trku još nisu završio. Ne znamo dužinu preostalog puta, ali vjerujemo da će don Krešo do kraja svoga života radosno slaviti čudesni događaj misne žrtve i vjerno živjeti svoje posvećenje za Crkvu i narod mu povjereni. Mi sestre Služavke Maloga Isusa po s. Liviji ostajemo trajno njegove sestre, a on naš brat. Neka nas u tome povezuje jako divno duhovno zajedništvo po zagovoru naše Majke Marije", poručile su sestre. (kta/g.r.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. prosinac 2019.

    Il Papa celebra la Messa per la festa della Vergine di Guadalupe

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: