Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

13. prosinac 2019.

Vijesti

Drvar, 15. srpanj 2019.

ŽUPA DRVAR PONOVNO UPUTILA SLUŽBENU ŽALBU MINISTARSTVU GRADITELJSTVA

Župa Drvar traži od Ministarstva graditeljstva HBŽ da izda lokacijsku dozvolu za obnovu pastoralnog centra

Nakon što je Općina Drvar službenim aktom od 27. lipnja 2019. po drugi put odbila izdati Župi Sv. Josipa Drvar lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju višenamjenskog objekta, ne poštujući tako drugostupanjsko rješenje Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hercegbosanske županije koje je prethodno uvažilo žalbu Župe Drvar po svim točkama, iz Župe je na adresu Ministarstva 15. srpnja ponovno službeno upućena žalba po ovom pitanju.

Žalba je napisana argumentirano i opširno na šest stranica i njome se ponovno dokazuje da Općina Drvar nije poštovala drugostupanjsko rješenje Ministarstva graditeljstva i sve njihove upute, te da je nova odbijenica ustvari novi dokaz samovolje i paušalnosti općinske vlasti u Drvaru koja nezakonito vodi ovaj upravni postupak i donosi nezakonita i nedopustiva rješenja.

Kako Ministarstvo ovaj postupak ne bi opet vratilo na rješavanje prvostupanjskom organu, tj. Općini Drvar koje zasigurno – motivirano netrpeljivošću prema Katoličkoj Crkvi – ni nakon deset žalbi ne bi postupilo drugačije, Župa Drvar u ovoj novoj žalbi traži od Ministarstva graditeljstva, kao više instance, da ono samo donese rješenje za izdavanje lokacijske dozvole za rekonstrukciju i dogradnju postojećeg objekta u vlasništvu župe. Taj zahtjev je opravdan i u skladu s propisima i odredbama Zakona o upravnom postupku, gdje u članu 239, stav 1 izričito stoji: „ Ako drugostupanjski organ nađe da se na podlozi činjenica utvrđenih u upotpunjenom postupku stvar mora riješiti drugačije nego što je riješeno prvostupanjskim rješenjem, on će svojim rješenjem poništiti prvostupanjsko rješenje i sam riješiti stvar.“ (kta/žd)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. prosinac 2019.

    Il Papa celebra la Messa per la festa della Vergine di Guadalupe

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: