Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

13. prosinac 2019.

Vijesti

Bivši predstojnik Tiskovnoga ureda Svete Stolice Greg Burke

Bivši predstojnik Tiskovnoga ureda Svete Stolice Greg Burke

Barcelona, 15. srpanj 2019.

GREG BURKE POSTAO GLASNOGOVORNIK POSLOVNE ŠKOLE PRELATURE OPUS DEI

Bivši predstojnik Tiskovnoga ureda Svete Stolice koji je i sam član prelature, također se namjerava pri Arise Foundation angažirati u borbi protiv trgovine ljudima

Bivši predstojnik Tiskovnoga ureda Svete Stolice Greg Burke postao je voditelj odnosa s javnošću Poslovne škole osobne prelature Opus Dei, Instituta za viša poslovna učenja sa sjedištem u Barceloni, objavio je 13. srpnja Vatican News.

Opus Dei u svijetu vodi pet Poslovnih škola (Instituto de Estudios Superior de la Empresa – IESE). Burke (59), koji je i sam član prelature, u tweetu 12. srpnja najavio je da se također namjerava pri Arise Foundation angažirati u borbi protiv trgovine ljudima, objavio je Vatican News 13. srpnja.

Prihvaćajući u srpnju 2016. ostavku ostavku ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice o. Federica Lombardija, DI, papa Franjo na tu je službu imenovao Amerikanca Grega Burkea, a njegovom zamjenicom Španjolku Palomu Garciju Ovejero. Oboje su u prosincu 2018. podnijeli ostavke na te dužnosti pa je na čelu Tiskovnoga ureda Svete Stolice od početka godine privremeni upravitelj Talijan Alessandro Gisotti.

Burke nije prvi član prelature Opus Dei na čelu Tiskovnoga ureda Svete Stolice. Naime isusovac Joaquin Navarro-Valls (1936-2017) tu je službu obavljao od 1984. do 2006. godine.

Utemeljitelj prelature Josemaria Escriva de Balaguer (1902-1975) kojega je godine 2002. svetim proglasio Ivan Pavao II., objasnio je da se glavna djelatnost prelature Opus Dei, koju je osnovao godine 1928., sastoji od „davanja svojim pripadnicima i drugim ljudima duhovnih sredstava koje trebaju da žive kao dobri katolici usred svijeta“. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. prosinac 2019.

    Il Papa celebra la Messa per la festa della Vergine di Guadalupe

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: