Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

3. lipanj 2020.

Vijesti

Papa Franjo i mons. Marcello Semeraro, biskup Albana

Papa Franjo i mons. Marcello Semeraro, biskup Albana

Vatikan, 14. srpanj 2019.

PAPA FRANJO ĆE 21. RUJNA POSJETITI CRKVU U ALBANU

Biskup Albana mons. Marcello Semeraro u razgovoru se za Vatican News spomenuo veze toga datuma s nekim važnim događajima

Papa Franjo će 21. rujna posjetiti Crkvu u Albanu, gradiću smještenom južno od Rima. Tim je povodom, u razgovoru za Vatican News, biskup Albana, mons. Marcello Semeraro, izrazio Papi zahvalnost u svoje ime, i u ime cijele biskupije.

Budući da je biskupija Albano sufraganska, čvrsto je povezana s Crkvom u Rimu – kazao je biskup te dodao da, osim toga, ona obuhvaća teritorij papinskih parkova i papinske rezidencije. Naš je osjećaj zahvalnosti još snažniji zbog toga što je Papa pristao doći upravo 21. rujna, na dan kada će se Euharistijsko slavlje odnositi na obljetnicu posvećenja katedrale, ali taj je datum vrlo važan i zbog toga što obilježava važan trenutak u životu pape Franje. Papa je često podsjetio na to – dodao je biskup – To je, naime, dan kada se on spominje svojega odgovora na Gospodinov poziv.

Nakon što stigne u Albano Papa bi trebao odmah otići u katedralu i pozdraviti svećenike, te se zadržati u posebnoj molitvi u spomen na obljetnicu posvećenja katedrale – rekao je biskup osvrćući se na program Papina posjeta. Sveta misa će se slaviti na glavnom gradskom trgu koji graniči s papinskim vrtovima, a na koji gledaju i dvije zajednice – kazao je te objasnio – Jedna je Papi vrlo draga, jer je riječ o isusovačkoj zajednici u kojoj se nalazi Vatikanska zvjezdarnica, a druga je zajednica klarisa, klauzurnih sestara, koje će tako sa svojih prozora moći sudjelovati na misi koju će slaviti Sveti Otac.

Papin posjet Albanu isprepleće se, dakle, s dva datuma. Prvi se odnosi na središnji trenutak u životu pape Franje, a drugi na 21. rujna 2008. godine, na dan kada je papa Benedikt XVI. predvodio Svetu misu s posvećenjem oltara u katedrali u Albanu. Otada je taj datum oslonac za proslavu obljetnice posvećenja katedrale, čija je obnova nedavno završena – rekao je biskup Semeraro. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    1. lipanj 2020.

    Musei Vaticani riapertura

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: