Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. lipanj 2020.

Najave

Foto arhiv

Foto arhiv

Banja Luka, 17. srpanj 2019.

Konferencija za novinstvo na kraju 76. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije BiH

Na kraju 76. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u srijedu, 17. srpnja 2019. u 12 sati u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, , ulica Kralja Petra I. 80., bit će održana konferencija za novinstvo na kojoj će o tijeku zasjedanja govoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i biskup domaćin mons. Franjo Komarica.

Zasjedanje je započelo u utorak, 16. srpnja pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića, predsjednika BK BiH, a sudjeluju svi članovi Biskupske konferencije BiH.

Na blagdan sv. Bonaventure, nebeskog zaštitnika banjolučke katedrale i biskupije u ponedjeljak, 15. srpnja 2019. u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure Svetu misu predslavio je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, a prigodnu propovijed uputio mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Prvog dana zasjedanja s biskupima se susreo apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto. Na zasjedanju sudjeluju delegati Hrvatske i Slovenske biskupske konferencije mons. Milan Stipić. apostolski upravitelj Križevačke eparhije i mons. Stanislav Zore, nadbiskup ljubljanski i predsjednik Slovenske biskupske konferencije. Tijekom svoga zasjedanja biskupi će se, između ostaloga, osvrnuti na provedbu zaključaka s prošloga zasjedanja te saslušati godišnje izvješće o djelovanju Caritasa BiH. Posebnu pozornost posvetit će pastoralu obitelji. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    1. lipanj 2020.

    Musei Vaticani riapertura

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: