Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

6. lipanj 2020.

Najave

Kupres, 28. srpanj 2019.

Drugi Obiteljski dan na Kupresu

U organizaciji Vijeća za obitelj Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i uz suorganizaciju župe Svete Obitelji u Kupresu i Udruge Kupreški kosci, u nedjelju, 28. srpnja 2019. bit će održan II. Obiteljski dan u Kupresu koji će započeti Misom uočnicom u subotu, 27. srpnja u 18 sati u župnoj crkvi Svete Obitelji.
 
U subotu, 27. srpnja na uočnicu Dana obitelji, Svetu misu predvodit će predsjednik Vijeća za obitelj BK BiH, mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjolučki. Nakon Svete mise etno skupina Čuvarice iz Rame priređuju koncert u Hrvatskom domu u Kupresu.
 
U nedjelju, 28. srpnja u 11 sati središnje Misno slavlje, u zajedništvu s drugim biskupima iz Bosne i Hercegovine, predvodit će predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.
 
Prema riječima župnika u Kupresu don Tomislava Mlakića, ovim Obiteljskim danom želi se skrenuti pozornost na važnost obitelji i očuvanja kršćanskih i obiteljskih vrijednosti u društvu. Predsjednik Udruge Kupreško kosci gospodin Matko Ćurković ističe da se ovim danom „ želi prezentirati bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Kupresa kao iznimne turističke destinacije, koju posljednjih godina otkrivaju mnogobrojne obitelji iz cijele Europe, kako tijekom zimskih mjeseci kad uživaju na skijaškim stazama, tako i tijekom ljeta kad ovaj kraj predstavlja iznimnu oazu za odmor. Nakon, zasigurno najvećeg skupa u povijesti slikovite kupreške visoravni u ljeto 2017., kad je oboren Guinnesov rekord, okupljanja najviše osoba istog imena na jednom mjestu - 2.325 Ivana, vjerujem da će Obiteljski dan ove godine okupiti tisuće katoličkih hrvatskih obitelji“, rekao je gospodin Ćurković.
 
Želja je organizatora da Kupres, gdje temperature tijekom ljeta znaju biti niže i desetak stupnjeva nego u južnim nižim krajevima, postane mjesto ljetnog okupljanja i susreta hrvatskih katoličkih obitelji bez obzira gdje žive, kako bi kroz zajedništvo pridonosili očuvanju katoličkog i hrvatskog identiteta.
 
Organizatori, u suradnji s raseljenim Kuprešacima i prijateljima ovog kraja, pripremaju cjelodnevni program, uz mnoštvo kulturnih i zabavnih sadržaja te pozivaju sve obitelji da ovaj ljetni dan provedu na kupreškoj visoravni.
 
Župnik Mlakić podsjeća da je Kupres, nakon organiziranja manifestacije „1000 Ivana“ postao vijest u najutjecajnijim svjetskim medijima, a glas o gostoljubivosti, otvorenosti, ljepoti podneblja i posebnostima ovog kraja stigao je i u najudaljenije dijelove svijeta. Ne sumnja da će ovaj poziv s kupreške visoravni naići na dobar odaziv i kako će zadnji vikend u srpnju biti veliko zborovanje katoličkih hrvatskih obitelji na kupreškoj visoravni. (kta)
 
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. lipanj 2020.

    A giugno il Papa chiede di pregare per tutti coloro che vivono delle difficoltà

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: