Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. listopad 2019.

Vijesti

Papa Franjo u Koreji 2014. godine

Papa Franjo u Koreji 2014. godine

Seoul, 9. srpanj 2019.

BISKUPI JUŽNE KOREJE IZRAZILI NADU U POMRENJE I JEDINSTVO

Katolička Crkva u Koreji traži da se nastavi promicati susrete dijaloga i razmjene, te traži od međunarodne zajednice potporu i ohrabrenje

Mons. Igino Kim Hee-joong, nadbiskup Gwangjua i predsjednik Korejske biskupske konferencije poslao poruku nakon susreta predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trumpa i sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong-una.

Neka 2020. godina, u kojoj se obilježava 70. obljetnica izbijanja korejskog rata, bude početak novoga razdoblja mira i jedinstva, nadvladavajući tragediju nacionalne podjele – napisao je monsinjor Igino Kim Hee-joong, nadbiskup Gwangjua i predsjednik Korejske biskupske konferencije u poruci nakon susreta predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Donalda Trumpa i sjevernokorejskog predsjednika Kim Jong-una – izvijestila je katolička tiskovna agencija SIR.

Susret je održan 30. lipnja, u Panmunjeomu, gradu koji je simbol podjele korejskog poluotoka – napisao je nadbiskup Hee-joong i istaknuo – Taj događaj predstavlja povijesnu prekretnicu za mir na korejskom poluotoku, u sjeveroistočnoj Aziji i svijetu. Nadbiskup je također podsjetio da je 25. lipnja, na 69. obljetnicu bratoubilačkog korejskog rata, Katolička Crkva proslavila „Dan molitve za pomirenje i jedinstvo korejskog naroda“ na temu „Blago mirotvoraca“. Tom je prigodom slavljena Misa za mir u Imjingaku, selu u demilitariziranoj zoni, na granici sa Sjevernom Korejom.

Katolička Crkva u Koreji traži da se nastavi promicati susrete dijaloga i razmjene, te traži od međunarodne zajednice potporu i ohrabrenje – napisao je predsjednik Korejske biskupske konferencije, izražavajući nadu se da će susret između Južne Koreje, Sjedinjenih američkih Država i Sjeverne Koreje donijeti dobre vijesti koje će smanjiti tjeskobu i istovremeno povećati nadu. Unatoč svim poteškoćama na koje je naišao put prema trajnom miru na korejskom poluotoku, dan pomirenja i jedinstva Korejaca, doći će uskoro – zaključio je nadbiskup Igino Kim Hee-joong.

U nedjelju, 30. lipnja, nakon molitve Anđeoskog pozdravljenja, i Papa Franjo izrazio svoju nadu za susret predsjednika Trumpa i Jong-Una riječima: „U posljednje sate svjedočili smo dobrom primjeru kulture susreta u Koreji. Pozdravljam sudionike toga susreta i molim da ta značajna gesta bude daljnji korak na putu mira, ne samo na tom poluotoku, nego u korist cijelog svijeta.“ (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. listopad 2019.

    Il Papa inaugura il nuovo allestimento del Museo Etnologico

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: