Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. prosinac 2019.

Vijesti

Sinj, 25. lipanj 2019.

ZAHVALNA MOLITVA MONS. ANTE JOZIĆA U SVETIŠTU GOSPE SINJSKE

Izabrani apostolski nuncij u Obali Bjelokosti mons. Ante Jozić nakratko je na blagdan Tijelova izašao iz bolnice kako bi Gospi Sinjskoj zahvalio na oporavku od teške prometne nesreće

Na blagdan Tijelova, 20. lipnja, u poslijepodnevnim satima mons. Ante Jozić, izabrani naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, nakratko je izašao iz bolnice kako bi Gospi Sinjskoj zahvalio na oporavku od teške prometne nesreće.

Mons. Jozića dočekao je gvardijan i upravitelj svetišta fra Petar Klapež, a oglasila su se sva zvona Gospe Sinjske. U pratnji imenovanoga nadbiskupa bili su njegova braća i sestre, župnik i dekan don Stipe Ljubas, i dr. Arsen Pavić, koji je na Odjelu kirurgije Kliničkog bolničkog centra na Firulama u Splitu nakon nesreće operirao mons. Jozića, objavljeno je 23. lipnja na mrežnoj stranici župe sv. Mihovila u Trilju.

Mons. Ante Jozić teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u nedjelju 7. travnja u tunelu sv. Ilija – Biokovo. Papa Franjo imenovao je 2. veljače don Ante Jozića, tada voditelja studijske misije Svete Stolice u Hong Kongu u sklopu filipinske Apostolske nuncijature, naslovnim nadbiskupom Cise i apostolskim nuncijem u Obali Bjelokosti. Za biskupa ga je 1. svibnja u splitskoj konkatedrali Sv. Petra trebao zarediti Papin državni tajnik kardinal Pietro Parolin, koji ga je umjesto toga na taj dan posjetio u splitskoj bolnici. Istoga dana apostolski administrator u Hong Kongu, gdje je mons. Jozić proveo posljednjih deset godina službe, kardinal John Tong predvodio je Misno slavlje i molitvu za oporavak mons. Jozića u splitskoj katedrali Sv. Dujma. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    10. prosinac 2019.

    Papa Francesco, omelia Messa a Casa Santa Marta

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: