Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. lipanj 2019.

Vijesti

Kardinal Ernest Simoni

Kardinal Ernest Simoni

Vatikan, 25. lipanj 2019.

PAPA ZATVORENICIMA: SVI GRIJEŠIMO, ALI BOG SE NE UMARA OPRAŠTAJUĆI

Zatvorenike s otoka Gorgona u pokrajini Livorno Papa ohrabrio pismom koje predao kardinal Simoni, koji je tijekom komunističkoga režima u Albaniji više od 20 godina proveo u zatvoru

Papa Franjo odgovorio je na pismo koje su mu nedavno poslali zatvorenici s otoka Gorgona, u talijanskoj pokrajini Livorno. Pismo Svetoga Oca zatvorenicima je odnio kardinal Ernest Simoni koji je kao svećenik, tijekom komunističkoga režima u Albaniji, više od 20 godina proveo u zatvoru i na prisilnom radu.

Papa na početku zahvaljuje na primljenom pismu, u kojem su mu zatvorenici otvorili srce, prepričavajući mu svoja iskustva i pišući o putu otkupljenja i preodgoja koji se odvija kroz dostojanstven posao, uz skromnu zaradu.

Znam da situacija u zatvorima nije uvijek lagana, stoga ne propuštam poticati lokalne crkvene zajednice da konkretno pokažu majčinsku bliskost Crkve na tim mjestima boli i otkupljenja – stoji u pismu pape Franje koji potom podsjeća da svi mi u životu griješimo i da smo svi grešnici.

Svi mi tražimo oprost za te pogreške i nalazimo se na putu preodgoja kako ne bismo više griješili. Kada odemo tražiti oprost od Gospodina, On nam oprašta uvijek, neumorno nam oprašta i podiže nas iz prašine naših grijeha – poručio je Papa.

Sveti je Otac također izrazio zahvalnost mnogim ljudima koji pomažu zatvorenicima na otoku Gorgona, koji im svojim djelovanjem pružaju utjehu i podupiru ih na putu promjene.

Ohrabrujem vas da u budućnost gledate s pouzdanjem, nastavljajući uz dragocjenu pomoć vašega kapelana i drugih edukatora na putu unutarnje obnove, podržani vjerom i nadom da je Gospodin, bogat milosrđem, uvijek uz nas – napisao je papa Franjo te je na kraju, uz pozdrave, zatvorenike povjerio Marijinoj majčinskoj zaštiti i izrazio im svoju blizinu u molitvi. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. lipanj 2019.

    Papa Francesco - Santa Messa e Processione

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: