Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. svibanj 2020.

Vijesti

Beograd, 14. lipanj 2019.

KARDINAL PULJIĆ SLAVIO PATRONSKU MISU U BEOGRADU

Samostan i župa Svetoga Ante u Beogradu svečanom Svetom misom u večernjim satima, 13. lipnja 2019. proslavili su svog nebeskog zaštitnika

Samostan i župa Svetoga Ante u Beogradu svečanom Svetom misom u večernjim satima, 13. lipnja 2019. proslavili su svog nebeskog zaštitnika, javlja nedjelja.ba.

Središnje Euharistijsko slavlje uz sudjelovanje oko 250 vjernika predslavio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s beogradskim nadbiskupom mons. Stanislavom Hočevarom i uz koncelebraciju još sedam svećenika među kojima su bili gvardijan samostana fra Benedikt Vujica i župnik fra Ilija Alandžak te uz đakonsko služenje dvojice đakona.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić se najprije osvrnuo na svetopisamska čitanja te je ustvrdio da je mudar čovjek onaj koji nađe vjeru, istaknuvši kako se vjernici u višenacionalnim i viševjerskim društvima prepoznaju po simbolima. „Križ je znak naše vjere“, kazao je kardinal Puljić te ukratko predstavio dijelove iz života Sv. Ante. „Bio je veliki propovjednik te je stoga i crkveni naučitelj. Njegov primjer pokazuje da svetce nije dovoljno samo moliti nego se na njih valja ugledati, njih slijediti“, napomenuo je kardinal i na kraju rekao kako je važno slušati što nam Bog govori. „Boga se ne sluša ovim ušima, nego ga je važno čuti srcem. Ako se tako čita Riječ Božja ona onda donosi mir, utjehu i smirenje. Treba se znati u Bogu odmarati. Najveća je mudrost povjerovati i tako se spasiti“, zaključio je kardinal Puljić.

Prije završnog blagoslova riječi zahvale izrekao je župnik fra Ilija, koji je podsjetio kako se ove godine obilježava 90 ljeta od početka gradnje crkve Sv. Ante u Beogradu u naselju Zvezdara. Nakon sv. mise, koju je pjevanjem animirao Katedralni zbor iz Subotice, druženje je nastavljeno u crkvenom dvorištu uz obiteljski stol. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    24. svibanj 2020.

    2020 maggio 24 Papa Francesco Regina Coeli Cina

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: