Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

20. rujan 2019.

Vijesti

Freiburg, 11. lipanj 2019.

KRIZMA U FREIBURGU

Po rukama mons. Tome Vukšića, vojnog biskupa u BiH sakrament Potvrde primio je četrdeset i jedan krizmanik

U subotu, 8. lipnja 2019., u Hrvatskoj katoličkoj misiji Freiburg, svečano je proslavljeno euharistijsko slavlje primanja sakramenta svete Potvrde. Po rukama mons. Tome Vukšića, vojnog biskupa u Bosni i Hercegovini sakrament Potvrde primio je četrdeset i jedan krizmanik. Uz biskupa Vukšića su koncelebrirali voditelj Misije vlč. Veselko Župarić i fra Gojko Zovko.

Riječ dobrodošlice biskupu Vukšiću je u ime cijele misijske zajednice uputila potpredsjednica Misijskog vijeća, Irena Milardović.

Biskup Vukšić je u propovijedi ukazao na važnost primanja dara: Duha Svetoga. U mnoštvu poklona koje će primiti, naglasio je biskup Vukšić, neka ne zaborave da je najvažniji poklon koji danas primaju upravo punina Duha Svetoga.

Krizmanici su obnovili krsna obećanja i pristupili primanju svete Potvrde. To je bio trenutak koji su iščekivali i za koji su se pripremali cijelu godinu pod vodstvom vjeroučiteljice Mirte Mlinarević i vjeroučitelja Ivana Gavranovića.

Kao potvrdu da su svjesni važnosti i odgovornosti koju imaju od sada primanjem sakramenta Potvrde, krizmanici su za vrijeme prinosa darova prinijeli pred oltar simbolične plamene jezike s utisnutim imenima.

Pred kraj euharistijskog slavlja, biskupu Vukšiću je u ime cijele Misije zahvalu iskazao vlč. Župarić, a u ime roditelja riječ zahvale je pročitala Marija Vuković.

Po završetku Mise, krizmanici su se fotografirali s biskupom Vukšićem te nastavili slavlje u krugu obitelji, rodbine i prijatelja. (kta/b.dž.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    18. rujan 2019.

    Il Papa all'Udienza generale: la forza dello Spirito Santo ci dà il coraggio per andare avanti

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: