Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. rujan 2019.

Vijesti

Aladinići, 11. lipanj 2019.

ODRŽAN PRVI SUSRET DJEČJIH ŽUPNIH ZBOROVA "ANĐEOSKI PJEV"

U Aladinićima, u Župi Svih svetih, nastupilo je osam dječjih župnih zborova

Hrvatska kulturna zajednica Troplet svom je dosadašnjem bogatom sadržaju pridružila još jedan, namijenjen djeci. U Aladinićima, u Župi Svih svetih, 8. lipnja 2019. održan je prvi Susret dječjih župnih zborova "Anđeoski pjev". Susret je započeo Svetom misom u večernjim satima koju je predslavio biskupijski vikar don Ivo Šutalo. Misno slavlje zajedničkom pjesmom uveličala su djeca iz svih zborova predvođena dječjim zborom župe domaćina.

Nakon Svete mise nastavljeno je u istom slavljeničkom ozračju, a susret je otvorio Miroslav Nikolić, predsjednik HKZ Troplet, uputivši pozdravnu riječ malim pjevačima, sviračima i svim nazočnima. Na dječjim licima se vidjelo da žele što prije zapjevati i pokazati svima koliko znaju i kako vole pjevati. Krenula je pjesma za pjesmom, zbor za zborom, harmonija riječi i glazbe širila se prostorom cijele crkve. Taj sklad istkalo je osam dječjih zborova: Dječji zbor Izvor, Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, Dračevo; Dječji zbor Blizanac, Župa sv. Tome apostola, Mostar; Dječjizbor Ilijini anđeli, Župa sv. Ilije proroka, Kruševo; Dječji zbor Anđeli sv. Ivana, Župa sv. Ivana apostola i evanđelista, Mostar; Dječji zbor Modra rijeka, Župa sv. Ilije proroka, Stolac; Dječji zbor Aurora, Župa sv. Josipa radnika, Domanovići; Dječji zbor Evanđelist, Župa sv. Luke- Ilići i Župa sv. Marka- Cim, Mostar; Dječji zbor Župe Svih svetih, Aladinići- Dubrave.

Sat vremena crkvom se orio pravi anđeoski pjev. Zvuci poznatih, svima dragih pjesama, ali i onih koje su imali čast prvi put čuti upravo na ovom susretu, razvukli su osmijehe na lice svih slušatelja. Vidjelo se da je svima ugodno i lijepo. Naravno, iza ove vesele, razdragane i raspjevane djece stoji vrijedan i ustrajan rad njihovih župnika, kapelana i voditelja zborova. Lijepo uvježbani zborovi i prikladan prostor bili su jamstvo za uspjeh. "Zahvalni smo domaćinu, župniku don Stipi Gali na srdačnom gostoprimstvu kao i don Gordanu Božiću što nam je omogućio da se sve jasno i glasno čuje", poručili su organizatori.

Zvucima posljednje pjesme nije bio završen ovaj susret. Okupljeni su se nastavili družiti uz prigodnu zakusku i prijateljsku riječ.

"Crkva Svih svetih u Aladinićima nije bila 8. lipnja ispunjena samo pjesmom nego i osmijesima, prijateljstvom, iskrenom radošću i ljubavlju prema dragom Bogu koju najljepše znaju iskazati upravo djeca. Zbog njih se i nadamo da će se Anđeoski pjev čuti i narednih godina te postati lijepa tradicija. Bogu na slavu, a svima nama na radost!", poručili su iz Hrvatske kulturne zajednice Troplet. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    15. rujan 2019.

    Francesco all’Angelus: con Dio nessun peccato ha l’ultima parola

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: