Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. rujan 2019.

Vijesti

Asiz, 26. svibanj 2019.

IZABRAN NOVI GENERALNI MINISTAR REDA MANJE BRAĆE KONVENTUALACA

“Čast je biti nasljednik sv. Franje i otac velikog bratstva”, rekao je Fra Carlos Trovarelli, dosadašnji generalni asistent Federación América Latina Conventuales

Fra Carlos Alberto Trovarelli, dosadašnji generalni asistent Federación América Latina Conventuales (FALC), izabran je u subotu, 25. svibnja 2019. za 120. generalnog ministra Reda manje braće konventualaca na trećem glasovanju u sklopu generalnog kapitula Reda koji se održava u Asizu.

Fra Carlos pripada redovničkoj provinciji “Rioplatense” Sv. Antuna Padovanskog u Argentini i Urugvaju. Rođen je u Cinco Saltosu (Rio Negro) u Argentini 22. lipnja 1962. godine. Svečane je zavjete položio 4. listopada 1990., a zaređen je za svećenika 25. ožujka 1995. godine.

Novoizabrani generalni ministar prihvatio je službu i u prvom obraćanju u službi generalnog ministra zamolio Gospodina i sudionike Kapitula za pomoć u provedbi ove teške zadaće.

“Čast je biti nasljednik sv. Franje i otac velikog bratstva”, rekao je fra Carlos Trovarelli nakon izbora. “Zamolio sam Asiškog sveca da mi bude na pomoć svojim duhom. Zamolit ću braću da rade i razmišljaju zajedno, da uvijek gledaju evanđelje i način na koji je sv. Franjo živio evanđelje”, dodao je.

Braća su pjevala zahvalni himan “Te Deum” dok su prolazili u svečanom ophodu uz grob sv. Franje Asiškog. Ondje je novoizabrani generalni ministar iznio svoju ispovijest vjere i prisegnuo na poslušnost Papi i Svetoj Crkvi. Kao znak poslušnosti bratu Carlosu, braća su ga zagrlila, poželjevši mu „Mir i sve dobro“. Na kraju je otpjevan “Salve Sancte Pater”, a novi je generalni ministar udijelio svečani blagoslov držeći u ruci moći Serafskog oca.

U nastavku rada Kapitula birat će se i novi generalni definitori o kojima će se glasovati u ponedjeljak, 27. svibnja. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    15. rujan 2019.

    Francesco all’Angelus: con Dio nessun peccato ha l’ultima parola

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: