Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

18. kolovoz 2019.

Vijesti

Würzburg, 17. svibanj 2019.

KARDINAL PULJIĆ NA PROSLAVI MEĐUNARODNOG FATIMSKOG DANA U BISKUPIJI WÜRZBURG

Svečano Euharistijsko slavlje u hodočasničkoj crkvi pod nazivom "Marija u zelenoj dolini"

Na inicijativu aktivnih članova Svjetskog fatimskog apostolata: voditelja Hrvatske katoličke misije u Würzburgu, člana Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Paške Mandurića i svećenika biskupije Wurzburg porijeklom iz Bosne i Hercegovine don Roberta Stolzenbergera, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, na spomendan Gospe Fatimske 13 svibnja 2019. predvodio je svečano Euharistijsko slavlje u hodočasničkoj crkvi pod nazivom „Marija u zelenoj dolini“ u mjestu Retzbach u njemačkoj biskupiji Würzburg.

Mrežna stranica spomenutog apostolata objavila je da je na Svetoj misi sudjelovalo je oko tisuću hodočasnika. Među njima je bilo i vjernika podrijetlom iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su imali prigodu nakon Mise i osobno se susresti s kardinalom Puljićem.

Prije Svete mise kardinal Puljić sudjelovao je, zajedno s okupljenim vjernicima, u molitvi otajstava žalosne krunice krunicu za velikog podupiratelja ovoga apostolata, preminulog biskupa dr. Paula Wernera Scheelea. Također je sudjelovao u pobožnosti klanjanja pred Presvetim i molitvi otajstava slavne krunice. Kao i u Fatimi, i ovdje je krunica moljena višejezično odnosno na 12 jezika.

Nakon što je župni vikar i biskupijski ravnatelj Svjetskog fatimskog apostolata vlč. Christian Stadtmüller otpjevao Lauretanske litanije, kardinal Puljić, koncelebranti i ministranti ušli su u crkvu u svečanoj procesiji. U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić podsjetio je na Gospinu poruku upućenoj malim pastirima u Fatimi u kojoj je Gospa pozvala na obraćenje i kajanje te posebno na molitvu krunice tijekom koje molitelj proživljava pojedine tajne Isusova djela spasenja.

Liturgijsko pjevanje animirala je Ženska skupina Schola Petrina uz orguljsku pratnju gospodina Rudolfa W. Haidua.

Euharistijsko slavlje završeno je u večernjim satima procesijom sa svijećama kroz Retzbach uz glazbenu pratnju ansambla limene glazbe Gropp.

Na kraju procesije kapelan Christian pozvao je vjernike da se pridruže predstojećim hodočašćima u mjesecu lipnju u Aschaffenburg i Findelberg pokraj Saala.

Nakon što je iznio jedno osobno svjedočanstvo vjere, kardinal Puljić blagoslovio je okupljene vjernike.

Odmah nakon blagoslova kardinala Puljića, brojni vjernici pristupili su mladomisniku vlč. Korbinianu Mülleru i primili njegov mladomisnički blagoslov.

Svjetski fatimski apostolat je pokret štovatelja Majke Božje Fatimske. Ova duhovna obitelj kroz molitvu okuplja milijune vjernika širom svijeta koji se, molitvom krunice i primanjem škapulara, uključuju u borbu za duše. Ovaj pokret širi poruke Gospe Fatimske, potiče hodočašća u Fatimu, organizira razne molitvene susrete i druge akcije promičući štovanje Bezgrešnog Srca Marijina. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    7. kolovoz 2019.

    Papa Francesco, udienza generale in aula Paolo VI

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: