Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. rujan 2020.

Izdvajamo

Vatikan, 4. svibanj 2019.

Papa poslao video-poruku vjernicima i narodu u Sjevernoj Makedoniji

Papa Franjo uputio je 4. svibnja 2019. video-poruku vjernicima i narodu u Sjevernoj Makedoniji uoči predstojećeg apostolskog pohoda toj zemlji, 7. svibnja 2019.

Draga braćo i sestre iz Sjeverne Makedonije, preko ove kratke poruke, želim iskazati radost i prijateljstvo koje osjećam prema vašem narodu i Crkvi koja postoji u vašoj zemlji.

Otkad je vaša zemlja postala neovisna, Sveta Stolica je htjela uspostaviti prijateljske i diplomatske odnose. Danas, više nego ikad, Europa i svijet trebaju razvijati kulturu susreta, kulturu bratstva, i ja ću među vas doći kako bih posijao to sjeme. Siguran sam da je vaša zemlja dobra, da će ovo sjeme prihvatiti te da će uroditi plodom.

Posebno lijepom vašu zemlju čini različitost kultura, pripadnosti i religija koji u njoj žive. Svakako, suživot nije uvijek lagan, to svi znamo, no vrijedi uložiti taj napor, jer najljepši su mozaici upravo oni s mnogo boja.

Moju posjetu posvećujem jednoj velikoj svetici, kćeri vaše zemlje, Majci Terezi, rođenoj i odrasloj u Skopju, koja je milošću Božjom postala hrabra misionarka Kristove milosti u svijetu, dajući utjehu i dostojanstvo najsiromašnijih među siromasima.

Dragi prijatelji, pripremimo naš susret molitvom da bude ispunjen s mirom i svako dobro za cijeli vaš narod. Budite od Boga blagoslovljeni! (kta/d.t.)

 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    6. rujan 2020.

    Papa Francesco Angelus

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: