Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

1. lipanj 2020.

Najave

Gromiljak, 17. svibanj 2019.

Duhovna obnova za djevojke koje razmišljaju o nasljedovanju Krista u redovničkom pozivu

„Hrabrost preuzeti rizik za Božje obećanje“

U Duhovnom centru Kuća Navještenja, Gromiljak, Kiseljak (BiH), sestre Služavke Maloga Isusa organiziraju od 17. do 19. svibnja 2019. Duhovnu obnovu za djevojke koje razmišljaju o nasljedovanju Isusa Krista u redovničkom pozivu. Tema duhovne obnove „Hrabrost preuzeti rizik za Božje obećanje“ temeljena je na poruci pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja koji će se obilježiti na Nedjelju Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.

Voditelj duhovne obnove bit će vlč. Jakov Kajinić, duhovnik Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu.

Susret započinje u petak, 17. svibnja u 19 sati, a završava u nedjelju, 19. svibnja u 15 sati.

Kotizacija sudjelovanja na duhovnoj obnovi je simbolična i iznosi po danu 5,00 KM. Ukoliko netko ne može doprinijeti zajedničkom projektu nije zapreka da ne sudjeluje. Potrebno je samo obavijestiti odgovornu sestru.

Prijava za duhovnu obnovu je od 15. travnja do 10. svibnja 2018. na e-mail: anamarija.smi@gmail.com ili telefon: 00 387 63 246 032, s. M. Ana Marija Kesten i e-mail: jelena.smi306@gmail.com i telefon: 00 387 63 787 778, s. M. Jelena Jovanović.

Ako neka djevojka želi provesti vikend u samostanu i izbližega upoznati život sestara Služavki Maloga Isusa može se prijaviti sestrama na njihove kontakt adrese ili telefone.

„Djevojke koje se nalaze na raskršćima izbora životnog poziva radosno očekujemo i već sada pratimo molitvom. Ne boje se rizika! Bog te ljubi i ima svoj plan s tobom. Na tebi je da u svjetlu vjere otkriješ taj plan. Ovom duhovnom obnovom želimo zajedno s tobom promišljati i moliti“, poručile su sestre.


Sestre Služavke Maloga Isusa
Sarajevska provincija
Bjelave 54, SARAJEVO
www.ssmi.hr
facebook: Služavke Maloga Isusa


Iz Poruke pape Franje za 56. Svjetski dan molitve za zvanja

Nedjelja Dobrog Pastira, 12. svibnja 2019.

„Gospodinov poziv nije uplitanje Boga u našu slobodu; to nije “kavez” ili teret koji nam se svaljuje na pleća. Naprotiv, to je inicijativa puna ljubavi kojom nam Bog ide ususret i poziva nas da budemo dio velikog pothvata, otvarajući pred našim očima horizont većeg mora i obilnog ulova.

Bog ne želi da naš život bude banalan i predvidljiv, ne želi da budemo robovi svakodnevnih navika i inertni prema izborima koji bi mogli dati smisao našemu životu. Gospodin ne želi da se mirimo s tim da živimo od danas do sutra i mislimo da zapravo ne postoji ništa za što se isplati gorljivo zauzimati, gaseći unutarnji nemir traženja novih putova na svojem putovanju.

Ako ponekad doživimo “čudesan ribolov”, to je zato što želi da otkrijemo da je svatko od nas pozvan, na različit način, na nešto veliko i da nam životi ne bi smjeli biti zarobljeni u mrežama učmalosti i besmisla koji otupljuju i umrtvljuju srce. Ukratko, poziv je poticaj da se ne zaustavimo na obali s mrežama u rukama, nego da slijedimo Isusa na putu koji nam je pripremio radi naše sreće i za dobro onih koji su nam blizu.

Prihvaćanje tog obećanja svakako zahtijeva hrabrost donošenja odluke. Prvi učenici, koje je Isus pozvao da budu dio nečeg većeg, »odmah ostaviše mreže i pođoše za njim« (Mk 1, 18).

To znači da prihvaćanje Gospodinova poziva podrazumijeva usuditi se staviti sve na kocku i uhvatiti se u koštac s velikim izazovom, ostavljajući sve što nas drži vezane za našu malu lađu i sprječava nas da donesemo konačnu odluku. Od nas se traži ona odvažnost koja nas snažno potiče na otkrivanje Božjega nauma o našem životu. Ukratko, kad se nađemo pred širokim morem poziva ne možemo nastaviti popravljati svoje mreže na lađi koja nam daje sigurnost, nego se moramo pouzdati u Gospodinovo obećanje.

Tu mislim prvenstveno na poziv na kršćanski život koji svi primamo krštenjem i koji nas uči da naš život nije plod slučajnosti, već dar: mi smo ljubljena Gospodinova djeca, okupljena u velikoj obitelji Crkve.“ 


foto

 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    31. svibanj 2020.

    Il Papa prega per popoli indifesi dell’Amazzonia duramente provata dalla pandemia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: