Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

1. listopad 2020.

Najave

Foto arhiv

Foto arhiv

Sarajevo, 11. svibanj 2019.

XXII. Susret ministranata Vrhbosanske nadbiskupije

Susret ministranata Vrhbosanske nadbiskupije bit će upriličen, 11. svibnja 2019. u Sarajevu. Zbog radova u Katoličkom školskom centru „Sv. Josip“ u Sarajevu, susret će ovaj put održati u suradnji sa župom sv. Luke, evanđeliste u Novom Gradu te s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“.

Program ministrantskog susreta:

- Do 9.45h – dolazak ministranata pred crkvu sv. Luke, evanđeliste u Novom Gradu (ul. Bosanska bb, Sarajevo); oblačenje ministranata u ministrantska odijela i formiranje procesije;
- 10.15h – procesija;
- 10.30h – Sveta misa u crkvi sv. Luke koju predslavi Vinko kard. Puljić, nadbiskup i metropolita vrhbosanski;
- nakon sv. Mise organizirani hod pješke prema Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.” (ul. Gatačka 18, Sarajevo);
- 12.00h – okrjepa u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih
- 12.30h – okupljanje ministranata i priprema za drugi dio programa Susreta ministranata;
- 12.45h – sportsko-rekreativni i natjecateljski program;
- 15.45 – 16.00h – podjela nagrada i završetak XXII. Susreta ministranata te povratak u župe.

1. Bilo bi lijepo da svi ministranti budu u svojim župama duhovno pripravljeni i ispovjeđeni kako bi mogli primiti pričest koja je vrhunac sudjelovanja u euharistijskom slavlju.

2. Svi ministranti koji imaju ministrantska odijela neka ih ponesu i obuku. Kao i svi svećenici koji ih doprate neka sa sobom ponesu misno ruho i štolu bijele boje.

3. Ako župa ima svoju zastavu ili makar transparent s nazivom župe također bi bilo lijepo da ga ponese i neka ministrant koji bude zadužen za to stoji na čelu kolone ministranata župe kojoj oni pripadaju.

4. U natjecateljskom dijelu bodrimo svoje favorite lijepo i dostojanstveno. Budimo veliki u pobjedi, a dostojanstveni u porazu svoje ekipe. To je sve samo igra i ako si izgubio čestitaj pobjedniku.

5. Ministranti izlaze iz autobusa nedaleko od crkve sv. Luke, a autobusi odlaze na prikladno parkiralište. Okupljanje i oblačenje za procesiju je kripti crkve i u drugim, za to predviđenim, prostorijama.

6. Manji putnički automobili će moći parkirati u dvorištu iza župne crkve.

7. Autobusi na odlasku mogu preuzeti ministrante na istom ili na drugom prikladnom mjestu, prema dogovoru s vozačem i vođom puta.

U svom dopisu župnicima u ime organizatora ekonom i vicerektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa vlč. Ivan Ivančević izražavaju zahvalnost župniku župe Novi Grad, vlč. Željku Vlajiću i ravnatelju Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih, vlč. Šimi Maršiću. Mole da za prinos darova dekanati predvide prikladan dar koji na neki način treba biti simbol kraja iz kojeg se dolazi, te odrede ministrante koji će dar uručiti kardinalu Puljiću. Također ističu da u natjecateljskom dijelu programa mogu sudjelovati samo ministranti četvrtog, petog, šestog, sedmog, osmog i devetog razreda osnovne škole. Mole župnike i župne vikare da obrasce prijave dostave najkasnije do 29. travnja 2019. kada će se ujedno održati i XXV. sabor svećenika Vrhbosanske nadbiskupije. (kta)

 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. rujan 2020.

    Il Papa prega per la pace nel Caucaso

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: