Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. srpanj 2019.

Vijesti

Sarajevo, 15. travanj 2019.

DELEGACIJA EUROPSKE UNIJE POSJETILA PROJEKT POWER

Posjetili su Caritas Bosne i Hercegovine kako bi se upoznali s progresom u provođenju projekta POWER

U petak, 12. travnja 2019. predstavnici Europske komisije i Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini posjetili su Caritas Bosne i Hercegovine kako bi se upoznali s progresom u provođenju projekta POWER. Delegaciju iz EU su činili g. Laurent Guirkinger, koordinator IPA Programa prekogranične suradnje iz Brisela i gđa Edbera Biković, program menadžer za IPA prekogranične projekta iz Sarajeva. Na sastanku su sudjelovali mons Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH, djelatnici Caritasa BiH g. Zlatko Malić, g. Miroslav Valenta i g. Kristijan Hrguić. U ime partnera iz Crne Gore na sastanku je sudjelovao g. Marko Đelović, koordinator Caritasa Barske Nadbiskupije.

Tijekom sastanka ravnatelj Caritasa BiH je zahvalio na potpori koju Europska unija pruža Bosni i Hercegovini u procesu europskih integracija, ali i na konkretnim projektima iz oblasti socijalne politike. Voditelj projekta POWER, g. Zlatko Malić, predstavio je postignute rezultate, naglasivši posebno značaj pripravničkog programa kroz koji je 21 osoba s invaliditetom dobila priliku za jednogodišnji plaćeni rad u različitim institucijama, poduzećima i organizacijama. Razgovaralo se o značaju prekogranične suradnje, održivosti pojedinih instrumenata i planovima za naredno razdoblje.

Sudionici sastanaka su nakon toga posjetili udrugu PROREHA iz Sarajeva koja je uposlila jednog pripravnika, osobu s invaliditetom u okviru projekta POWER. Gosti su imali priliku razgovarati s pripravnikom, s mentoricom i voditeljima udruge, ali i vidjeti njihovo socijalno poduzeće koje je sufinancirao Caritas BiH kroz projekt SOCIETIES, koji također financira Europska unija.

Projekt POWER financiraju Europska unija kroz IPA II program prekogranične suradnje BiH-Crna Gora. Kroz projekt sedam partnerskih organizacija rade na stvaranju novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom u obje zemlje. (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: