Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. srpanj 2019.

Vijesti

Split, 15. travanj 2019.

DKK: „SVETAC SVEGA SVIJETA“ U SPLITSKOM HNK

U sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture, 14. travnja u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu Ansambl Kolbe izveo je svoj hit mjuzikl dva puta za redom

U sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu Ansambl Kolbe izveo je na Cvjetnicu, 14. travnja 2019., u prepunoj dvorani dva puta za redom svoj hit mjuzikl „Svetac svega svijeta“.

Prije izvedbi duhovnik Ansambla i glavni urednik Veritasa – Glasnika sv Antuna Padovanskoga fra Vladimir Vidović zahvalio je svima koji su omogućili nastupe.

Ansambl Kolbe nastao je u okviru Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i okuplja mlade ljude koji izvode kršćanske mjuzikle. Poslije mjuzikla Život za život, Uskrslog, ovo je posljednja uspješnica koja obara sve rekorde u nastupima.

Nastup na manifestaciji Dani kršćanske kulture u prijestolnici kulture u HNK Split etablirao je Ansambl Kolbe u predvodnika jednog sasvim novog strujanja u nemirnim kulturnim vodama. Jer svojim angažmanom, strpljivim radom, profesionalizmu svjedoče prave vrijednosti.

Mjuzikl Svetac svega svijeta prvi je hrvatski autorski mjuzikl o sv. Antunu Padovanskom. Pisac libreta je Nino Škrabe, autor glazbe Branko Bardun, a redatelj Robert Bošković.

Sljedeći nastup Ansambla Kolbe je na otvaranju Festivala kršćanskog kazališta, 23. svibnja u Zagrebu, u Dvorani sv. Franje na Svetom Duhu. (kta/ika)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: