Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. srpanj 2019.

Vijesti

Sarajevo, 15. travanj 2019.

DEKANATSKI KRIŽNI PUT MLADIH NA STUPU

Križni put predvodio je vlč. Dražen Kustura, a sudjelovalo je nešto više od 100 vjernika

Šestu godinu za redom na Cvjetnicu u sarajevskoj župi Stup organiziran je Dekanatski križni put mladih Sarajevskog dekanata na kojemu je sudjelovalo nešto više od 100 vjernika. Kao i prethodnih godina ovu pobožnost zajedno su organizirali župa Uznesenja Blažene Djevice Marije, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. te Katolički školski centar Sveti Josip, prenosi nedjelja.ba.

Križni put predvodio je vlč. Dražen Kustura, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije na postdiplomskom studiju komunikologije u Rimu i nekadašnji stupski župni vikar, uz sudjelovanje župnika vlč. Miroslava Ćavara i preč. Mladena Kalfića, kancelara Vrhbosanske nadbiskupije.

Pobožnost je započela u popodnevnim satima ispred vanjskog oltara u župnom dvorištu na Stupu, odakle je povorka krenula na oko 10 kilometara dugo hodočašće kroz sarajevska naselja: Stup, Bare, Doglode, Otes i Aziće. Kroz 14 postaja Križnog puta razmišljali su o posljednjim satima Isusova života. Kao pojedine postaje poslužila su dvorišta župljana koji su na nekoliko mjesta pripremili i okrjepu za hodočasnike.

S. Lidija Kalfić uredila je knjižicu s tekstom Križnog puta koji se molio kako bi svi sudionici mogli pratiti ovu pobožnost. Osim toga između pojedinih postaja vjernici su molili krunicu.

Vrhunac dana bilo je slavljenje Svete mise u samostanskoj crkvi sestara karmelićanki u Azićima koju je predslavio kancelar Kalfić uz koncelebraciju župnika Ćavara. Nakon naviještene Muke predvoditelj je u prigodnoj propovijedi progovorio o otajstvu koje se taj dan slavi te je poručio: „Krist nam je preko svoga križa pokazao koliko nas voli, a preko naših križeva uči nas ljubiti druge.“

Ovaj Dekanatski križni put mladih poslužio je kao izvrsna duhovna priprava za događaje u Velikom tjednu. Ne samo da su hodočasnici pobožno sudjelovali u ovoj pobožnosti, nego je veliki broj njih pristupio i sakramentu pomirenja. Raduje činjenica da još uvijek postoje mladi koji se ne stide javno svjedočiti svoju vjeru, ali i stariji koji su spremni na ovaj način hodočastiti i tako prinijeti svoju žrtvu Spasitelju. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: