Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. srpanj 2019.

Vijesti

Split, Dubrovnik, Šibenik, 15. travanj 2019.

DEVETI DAN MANIFESTACIJE "DANI KRŠĆANSKE KULTURE"

Međunarodna manifestacija "Dani kršćanske kulture" petnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 6. do 16. travnja

U sklopu ovogodišnje manifestacije "Dani kršćanske kulture" u nedjelju, 14. travnja 2019. prijavljeni su izletnici rano ujutro krenuli u obilazak arheoloških lokaliteta pod nazivom "Put u postojbinu Šubića". Voditelji ovoga obilaska, viši kustosi Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu Ljubomir Gudelj i Nikolina ureda poveli su puna dva autobusa posjetitelja u obilazak u Skradin, Šibenik i Bribir.

U 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata u Splitu prikazan je još jedan, drugi film iz retrospektive filmskoga programa manifestacije "Dani kršćanske kulture": posjetitelji su po drugi put imali priliku pogledati igrani film "Andrej Rubljov" slavnoga redatelja Andreja Tarkovskog. Ovaj zahtjevni, art film prava je poslastica za filmoljupce koja progovara o umjetničkoj slobodi, religiji i kreativnom stvaralaštvu u represivnom okružju, na pozadini životne priče jednog od najvećih ikonopisaca svih vremena – ruskoga monaha Andreja Rubljova koji je živio u 15. stoljeću.

Deveti dan ovogodišnje manifestacije na poseban je način obilježio dramski sadržaj: ansambl Kolbe iz Zagreba došao je u Hrvatsko narodno kazalište Split da pred posjetiteljima manifestacije "Dani kršćanske kulture" izvede svoj hvaljeni mjuzikl "Svetac svega svijeta". Prvotno je zamišljena jedna predstava, u 20 sati, ali zbog nevjerojatno velikog interesa ansambl je pristao izvesti isti mjuzikl dva puta u istome danu, i to zaredom – izvedbe i u 18 i u 20 sati privukle su u HNK Split više od tisuću posjetitelja koji su snažnim ovacijama pozdravili sjajnu izvedbu ansambla Kolbe. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: