Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. srpanj 2019.

Vijesti

Vatikan, 15. travanj 2019.

SUSRET SPORTAŠA I DJECE U AMBULANTI „SVETA MARTA“

Tom prigodom sportaši su razgovarali s djecom i njihovim roditeljima, a mališane su također razveselili darovima, među ostalim školskim priborom, majicama, kapama i slatkišima

Maleni pacijenti vatikanske ambulante „Sveta Marta“ susreli su se s pripadnicima sportskog društva Svete Stolice (Athletica Vaticana) i sportskih skupina talijanske Financijske policije („Žuti plamenovi“- „Fiamme Gialle“). Ambulanta „Sveta Marta“ otvorena je 1922. godine i nudi besplatnu pomoć obiteljima s djecom, koje nemaju zdravstvenu skrb.

Prošlih je dana „Athletica Vaticana“, sportsko društvo Svete Stolice, u suradnji s Papinskom milostinjarnicom organiziralo posjet djeci u vatikanskoj ambulanti „Sveta Marta“, u kojoj se od 1922. godine obiteljima s djecom koje nemaju zdravstvenoga osiguranja pružaju besplatne medicinske usluge. Talijanski sportaši, tzv. „Žuti plamenovi“, inače pripadnici talijanske Financijske policije, među kojima su bili i neki olimpijski pobjednici, pozvani su na susret kao gosti te su razgovarali s djecom i njihovim roditeljima. Mališane su također razveselili darovima, među ostalim školskim priborom, majicama, kapama i slatkišima.

Domaćica susreta, s. Maria Antonietta Collacchi, ravnateljica ambulante „Sveta Marta“, tom je prilikom objasnila da, uz pedijatrijske, u ambulanti nude i druge specijalističke usluge poput ginekoloških, dermatoloških, psiholoških i kardioloških. Obiteljima također nastoje osigurati lijekove i najosnovnije potrepštine za malu djecu, poput pelena i kašica. Spomenuta je ambulanta otvorena za vrijeme pontifikata pape Pija XI. i otada je imala potporu svih nasljednika sv. Petra. Svoj 97. rođendan proslavit će u svibnju, a zanimljivo je da je papa Franjo tri svoja rođendana proslavio upravo u krugu njenih štićenika. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: