Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. srpanj 2019.

Vijesti

Zagreb, 14. travanj 2019.

KARDINAL BOZANIĆ: AKO SMO KRISTOVI, MI SE NE BOJIMO!

Zagrebački nadbiskup predvodio je na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje, Euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje, Euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, koje je započelo svečanom procesijom te blagoslovom maslinovih i palminih grana, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon Službe riječi i otpjevane Muke, Kardinal je u prigodnoj homiliji kazao kako je u čitavom ovozemnom životu Isus Krist bio u situacijama izbora između istine i laži, između naizgled uskog osobnog izbora i općeg dobra, između poniznosti i nasilja.

Podsjetio je da unatoč podrugivanjima svećeničkih glavara, vojnika i obješenog zločinca s lijeve strane da Isus spasi sam sebe, On izabire put zajedništva, put ljubavi, put koji daje život za dobro brata i sestre, za ljude.

Sve usmjeravati na sebe, iskorištavati druge za svoje interese logika je ovozemaljskih pobjednika, ali ne Evanđelja – rekao je Kardinal pa nastavio: Isus spašava. Isus spašava sebe umirući za druge i s drugima. I u samom trenutku smrti On misli na nas, i spašava.

Naglasio je kako Isus u svojoj muci snagu nalazi u molitvi Ocu, kao i to da muka naviješta spasenje koje dolazi po Križu.

U Križu je spas! I naši životi ispunjeni su križevima, manjim ili većim, ali ako smo Kristovi, mi se ne bojimo! Slijedimo Isusa jer je jedini put spasenja za svakoga od nas, za svakog čovjeka, za sve ljude na ovoj zemlji – zaključio je kardinal Bozanić.

U koncelebraciji Euharistijskog slavlja bili su pomoćni biskupi zagrebački mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te nekoliko svećenika Zagrebačke nadbiskupije. U poslijepodnevnim satima kardinal Bozanić će danas na zagrebačkom Ksaveru predvoditi pobožnost križnog puta. (kta)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: