Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

17. srpanj 2019.

Najave

Radunice, 6. travanj 2019.

Križni put hrvatskoga ranjenika

U dogovoru sa župnicima u Globarici i Lug-Brankovićima, u subotu, 6. travnja 2019. bit će upriličen, već tradicionalni Križni put hrvatskog ranjenika. Ovo je IX. križni put do sada, a nastao je iz želje zahvaliti za život i spašavanjem onih koji su bili ranjeni i uspjeli su stići do bolnice, gdje im je ukazana pomoć:

U subotu, 6. travnja krenut će se u 10 sati iz župne crkve Sv. Ivana Krstitelja u Lug-Brankoviću, relacijom: Lug-Brankovići - Radunice - Matijevića Brdo - Globarica. Putem će se moliti postaje križnog puta, krunica i pjevat će se crkvene pjesme. Planirano je da se prije 12 sati stigne u Radunice, gdje se pred crkvom pravi pauza od pola sata, a potom nastavlja prema Globarici, gdje je i zadnja postaja, potom tiha Misa i kava za sve sudionike.

"Put je dug 11 kilometara, a ovim želimo zahvaliti Bogu za dar života, za sve spašene živote u zadnjem ratu, moliti za pokojne, te moliti da nikada više u našim krajevima ne bude rata. Križni put predvode svećenici i časne sestre. Planirani završetak je 14.30 sati. Za sudionike je iz Globarice osigurao besplatan povratak autoprevoz „Jukić“ do župe Lug-Brankovići", kazao je vlč. Ilija Orkić, župnik u Radunicama. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: