Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

21. srpanj 2019.

Vijesti

Zagreb, 26. ožujak 2019.

CRKVA U HRVATA BOGATIJA ZA 45 NOVIH ANIMATORA-INSTRUKTORA

U organizaciji Ureda za mlade HBK od 22. do 24. ožujka održan je treći vikend susret specijalizacije za animatore iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

U organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije od 22. do 24. ožujka održan je treći vikend susret specijalizacije za animatore iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Susret je održan u pastoralnom centru ˝Emaus˝ u Mukinjama na Plitvičkim jezerima. Na susretu je sudjelovalo ukupno 45 animatora koji su se kroz tri ovogodišnja vikend susreta formirali za animatore-instruktore.

Na završnom susretu mladi su slušali četiri odvojena predavanja te sudjelovali u radionicama. Radionicu ˝Igre, bansevi i vesele večeri u odgoju kod mladih˝ vodile su Anamarija Junaković i Marija Lovrić. Predavanje pod nazivom ˝Preventivni sustav u odgoju sv. Ivana Bosca˝ vodila je s. Maja Dolenec KMP, a ˝Prezentacijske vještine i javni govor˝ predvodio je Kristijan Sedak. Radionicu ˝Vrednovanje rada i evaluacija u radu s mladima˝ vodila je Ivana Bosiljevac.

Novi instruktori stekli su razne pastoralne vještine i sposobnosti za vođenje škole animatora programa ˝Mladi za mlade˝ na nacionalnoj i nad/biskupijskoj razini, te za usavršavanje i organizaciju raznih projekta. Dtekli su vještine za promicanje i oživljavanje aktivnosti kako na razini župa tako i na razini biskupije.

Nedjeljno misno slavlje predvodio je predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski koji je mladima zahvalio na njihovoj odvažnosti i radu u svojim župama i na/biskupijama te se osvrnuo na evanđelje iz kojeg je mladima poručio da ne budu smokva koju će vinogradar posjeći, već da budu plodovi u svojim vinogradima.

Pohvalio je ovaj projekt jer njegovi plodovi su prepoznatljivi već od samog početka, te se bez animatora ne bi mogli održavati mnogi veliki događaji, a najpoznatiji među njima su susreti hrvatske katoličke mladeži.

Svečanu dodjelu certifikata predvodio je biskup Gorski uz voditeljicu Ureda HBK za mlade Ivanu Čogelju.

Na misi te dodjeli certifikata sudjelovali su i generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, pročelnica Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije Ana Marčinko te povjerenik za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije vlč. Zoran Grgić.

Bila je to ujedno šesta specijalizacija animatora-instruktora programa “Mladi za mlade” koja se odvija se u organizaciji Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije.

Novi animatori instruktori su:
Zagrebačka nadbiskupija – Nikolina Čoko, Dora Fekeža, Mirta Fekeža, Martin Horvat, Antonio Jurišić, Emma Konjević, Antonia Okun, Lucija Pustišek, Barbara Zeba i Anamarija Župčić.

Vrhbosanska nadbiskupija – Filip Milošević, Iva Petrušić, Hrvoje Ledić, Leonarda Anđelić, Jelena Tomić, Andrea Filipović, Iris Vrdoljak, Ana Kulier, Ana Gluvić i Josip Bodulica.

Šibenska biskupija – Tomislav Junaković, Jure Močić, Luka Močić, Gabrijela Škugor, Svjetlana Bilić i Mirela Krečak.

Varaždinska biskupija – Petra Erceg, Anja Kremenić i Mateja Marčun.

Bjelovarsko-križevačka biskupija – Matija Vršćak, Petra Frigo, Lucija Cesar i Matej Haraminec.

Dubrovačka biskupija – Ivo Roko, Nikoleta Moretić, Lorena Grljević, Silvio Fišić, Antun Tomašević, Antonija Radoš, Maro Sambrailo, Andro Čamo, Ana Martinović, Mihaela Crepulja, Luka Kovač i Magdalena Katušić.

Voditelji Ureda, koji su bili zaduženi za izvođenje programa kroz sva tri susreta su: s. Maja Dolenec, KMP, Marija Lovrić, Brigita Gojak, Ivana Bosiljevac, Iva Vrabac, Matea Tokić, Iva Tokić, Iva Vrabac, Dijana Beganović, Anamarija Junaković, Paško Zoričić i Antonio Raić i Ivana Čogelja. (kta/ika)

foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    14. srpanj 2019.

    Francesco: l’amore si esprime con la misericordia verso chi è nel bisogno

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2019 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: